Una altra forma d'avaluar (més enllà de l'examen i la nota) és possible. Foto: Edu Bayer Fa unes setmanes, Toni Solano, director de l’IES Bovalar de Castelló, donava a conèixer a Twitter com ha estat el seu primer trimestre sense exàmens a l’antiga usança.
Professor de llengua i literatura castellana, matisa que ha estat possible gràcies al fet que, pel seu càrrec, imparteix classe només a tres grups en un centre, a més, bolcat a fer desdoblaments a 1r i 2n de l’ESO, la qual cosa suposa una ràtio d’uns 20 alumnes per grup. Entén que no sempre és fàcil en un context en què “tots els membres de la comunitat educativa han confós qualificació amb avaluació, han assimilat l’avaluació amb una xifra que apareix al butlletí al final del trimestre”. Rutines de pensament - La destral pedagògica. El Govern modifica l'avaluació a secundària per adequar-la al currículum per competències bàsiques.
COM AVALUEM ELS APRENENTATGES COMPETENCIALS DELS PROJECTES. Unidades didácticas en Educación Física: cambio de chip (Carles González Arévalo) – Carles González Arévalo. Ahora que empieza un nuevo curso os animo a actualizar vuestras programaciones de una manera sencilla.
La vuelta de vacaciones nos permite tener las baterías cargadas y nuestra mente más despierta y dispuesta a cambios. Tradicionalmente el concepto de unidad didáctica ha estado ligado al CONTENIDO a enseñar. Entonces era habitual ver las programaciones de Educación Física repartidas en unidades didácticas de básquet, de gimnasia, de bádminton, de resistencia, de bailes de salón, de relajación, de habilidades básicas, etc. Estas unidades estaban pensadas (programadas) para desarrollar y trabajar los contenidos que el currículum señalaba en un primer término y que el profesorado se encargaba de concretar. Los currículums nunca dijeron que había que hacer futbol, country, malabares, fartleks o atletismo. 2) Veréis que esos criterios de evaluación de los que os hablaba antes, son aún muy generales y deben concretarse.
Este post ha sido leído por 1,536 visitantes. Mini GAPPISA horitzontal. Mapa. Taxonomía de Bloom – Esquema para Redactar Competencias. Conferencia para Universidad César Vallejo, Perú Conferencia para Aulas Telefónica, México Universidad de Stenden, Países Bajos Sesion de Clase en Universdad de Stenden, Países Bajos Charla en el CEP Ebenezer, Perú Con el Director del CEP Ebenezer, Perú.
Neus Sanmartí: «És impossible que un alumne sigui dolent en tot» Que l'objectiu d'anar a l'escola no sigui aprovar o suspendre, sinó aprendre.
Que qui avaluï no sigui el mestre, sinó el mateix infant. I que sigui així com es faci més responsable del que aprèn, sí, però també de la seva vida. Examinar, avaluar (Jaume Cela i Juli Palou) Examinar és molt senzill.
Deu preguntes. Un punt per pregunta i una escala que ens diu que a partir de cinc respostes correctes podem respirar tranquils. Exàmens per tenir notícia dels resultats. Els processos són secundaris. A més, tot allò que es podia convertir en una xifra passa per davant del que presenta més dificultats a aquesta reducció. Avaluar és molt més complex. Ens falta formació per evitar que aquesta narració s’acabi convertint en una xifra o en una frase, per innovadora que ens sembli. Rutines de pensament - La destral pedagògica.
Tresor de Recursos. Pautes per fer una base orientacio amb alumnat. Ateneu - Materials i recursos per a la formació - Departament d'Ensenyament - Descripció general Els canvis curriculars importants es concreten en canvis en l'avaluació.
Si no canvia l'avaluació, difícilment canviarà res. Per tant, una visió competencial de l'aprenentatge comporta canviar què, com, quan i per què s'avalua. Avaluaci-formativa_-qu-hi-ha-de-nou. Infografia 17. L’avaluació al servei de l’aprenentatge (Ismael Palacín) Ens resulta difícil d’imaginar una escola sense exàmens i notes.
Tot i que només són dues eines al servei de l’aprenentatge, a vegades sembla que la principal finalitat de l’escolaritat consisteixi a superar avaluacions que permetin obtenir el títol corresponent. Els alumnes esperen que els docents els recompensin en forma de “notables” o “excel·lents” i alguns creuen que si els alumnes no temessin suspendre no s’esforçarien de la mateixa manera. Al món d’avui cada vegada veurem més avaluacions per millorar l’educació, i ja no només dels alumnes sinó també dels centres, dels mestres i del sistema. Ens hem de preguntar quin tipus d’avaluació serveix realment per millorar l’aprenentatge de l’alumne i el seu esforç i compromís actiu. L’avaluació és molt poderosa: qui controla què s’avalua acaba controlant quines prioritats té el mestre i quins esforços incentivem en l’alumne. La primera fita de millora és en els usos que fem dels exàmens. Rutines i destreses de pensament - La destral pedagògica.
Taller de rúbricas en moodle como calificación avanzada. Avaluar per aprendre.
Itemsliberadoseducacionsecundaria. Itemsliberadoseducacionprimaria-1. PLANTILLA PARA LA APLICACIÓN DE LAS INTELIGENCIAS MÚLTIPLES EN EL AULA. InicioInstituto Nacional de Evaluación Educativa. Recursos didácticos PISA liberados de Lengua y Matemáticas para usar en el aula. El Instituto Nacional de Evaluación Educativa (INEE) organismo responsable de la evaluación del sistema educativo en el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, ha elaborado y puesto a disposición de los docentes, para su aplicación como recurso didáctico en aulas de Secundaria, dos web específicas que recopilan los estímulos PISA liberados de Matemáticas y Comprensión Lectora.
Sendas aplicaciones web fueron presentadas en el marco del "Seminario: Presentación de ítems liberados de PISA, TIMSS y PIRLS: Marco teórico, elaboración y aprovechamiento didáctico. Proyecto Descartes - Formación y Evaluación Competencial. Esta web recoge objetos de aprendizaje interactivos cuyo objetivo es la formación y evaluación competencial.
Sus contenidos se basan en las unidades liberadas de PISA, en las de las Pruebas de Evaluación de Diagnóstico de diferentes Comunidades autónomas españolas de acuerdo a la Ley Orgánica de Educación (LOE) de 2006 y a las pruebas de Evaluación de diagnóstico establecidas por la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) de 2013. Aunque el objetivo inicial y único de dichas unidades es la evaluación también pueden usarse en el contexto formativo, pero con una gran limitación causada por el hecho de ser estáticas, es decir, constan de un planteamiento, enunciado, preguntas y datos que son fijos.
Consecuentemente, una vez que el alumnado conoce la respuesta, éste no puede reutilizar dicha unidad para aprender, pues sería abordar una mera reproducción.