background preloader

Media

Facebook Twitter

Valheenpaljastaja: Mitä valeuutiset ovat ja mitä ne eivät ole. Loppuvuodesta 2016 valeuutiset olivat lähes kaikkien huulilla.

Valheenpaljastaja: Mitä valeuutiset ovat ja mitä ne eivät ole

Niistä puhuttiin niin paljon, että lopulta ei enää tiedetty, mistä oikeastaan puhuttiin. On aika palauttaa mieliin, mitä valeuutinen tarkoittaa. Yhdysvaltain presidenvaalikampanjan jälkipyykki on keskittynyt pitkälti siihen, miten suuri merkitys sosiaalisessa mediassa levinneillä valeuutisilla oli vaalien tulokseen. Vastausta ei tiedä kukaan, mutta mielipiteitä on riittänyt. Valeuutista voi nykyään huutaa aina, kun on eri mieltä jostakin. Sittemmin valeuutisiksi on haukuttu suurin piirtein kaikkea aamuhartaudesta viikon luontoääneen. Ensinnäkin valeuutista voi nykyään huutaa aina, kun on eri mieltä jostakin. Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump syytti taannoisessa lehdistötilaisuudessaan CNN-uutiskanavaa valeuutisiksi. Tyypillistä on myös väittää perinteisen median virheellisiksi osoittautuneita juttuja valeuutisiksi. Helsingin Sanomien oikaisu. Oikaisu Yle Uutisissa. Ammattimedia osaa tietenkin mokata monin tavoin. 1. Kielikello - kielenhuollon tiedotuslehti.

Kielikello 2/1989 Liisa Tiittula Välittävätkö lehdet ”puhdasta” tietoa vai värittävätkö ne uutisia?

Kielikello - kielenhuollon tiedotuslehti

Voiko sananvalinnalla vaikuttaa lukijan ajatusten suuntaan? Helsingin kauppakorkeakoulun kielten laitoksen johtaja filosofian lisensiaatti Liisa Tiittula käsittelee tässä artikkelissa niitä keinoja, joilla suomalainen sanomalehdistö vaikuttaa lukijan tajuntaan. Artikkeli pohjautuu esitelmään, jonka kirjoittaja piti 21.10.1988 Nykysuomen seuran ja Sanomalehtien Liiton järjestämänä syysteemapäivänä ”Sanomalehtijournalismin muodot ja tyylit”. Puolueväritteinen kirjoittelu on Suomessa vähentynyt 1970-luvulla, ja lehtien valtaenemmistö suosii epäpoliittisuutta, totesi apulaisprofessori Esko Salminen Nykysuomen seuran ja Sanomalehtien Liiton järjestämillä syysteemapäivillä 1988.

Rebecca Kaufmann ja Henri Broms (1988) tutkivat semiotiikan näkökulmasta sitä, kuinka International Herald Tribune, Moscow News ja Helsingin Sanomat kirjoittivat Tšernobylin onnettomuudesta. Arvottavat ilmaukset Otsikot. Capitol Couture. In his latest multimedia project, renown photographer/videographer Nick Knight unites with model Alexia Wight and couturier Lady Amanda Harlech for an unique look at the marriage of art and science- a subtle homage to the collaborative efforts of Districts 1,2, and 8 in the latest Peacekeeper armor redesign.

Capitol Couture

“The Elegant Universe” is a beautiful amalgamation of several prestigious couture pieces from names like Armani Prive, Chanel Haute Couture, Dior Haute Couture, Atelier Versace and more, collected in a scientific, technologic setting to “create a stunning, mathematical universe out of each individual piece of couture.” The unique endeavor strives to display beautiful images next to their more scientific, abstract-appearing 3-D scanned texture maps. Capitol Couture salutes Nick Knight, Alexia Wight, and Lady Amanda Harlech for their collaborative efforts and their continuing commitment to the united vision of One Panem. The Ring - Official Movie Site, Video, Trailer, Preview, Download, Photos, Pictures, Film, Pic, Cast Bios, Image Gallery, Scenes. Holokausti on myytti ja muita väitteitä – näin toimii suomalainen vastamedia.

Vantaalainen sähköasentaja Casimir Nykopp kuuli elokuun puolivälissä huolestuttavan huhun: Kirkkonummen KN Keskuksesta perustettaisiin vastaanottokeskus, ja rakennuksessa asuvia virolaisia, venäläisiä ja puolalaisia työmiehiä oltiin parhaillaan häätämässä turvapaikanhakijoiden tieltä.

Holokausti on myytti ja muita väitteitä – näin toimii suomalainen vastamedia

Nykopp ei tyytynyt arvuuttelemaan huhun todenperäisyyttä, vaan päätti tarkistaa asian itse. – Mietin että mä en oo koskaan käynyt vastaanottokeskuksessa. Ajattelin avata omia silmiäni, mitä meininki on. Nykopp meni omien sanojensa mukaan jututtamaan molempia osapuolia. Virolaiset työmiehet vahvistivat huhun saamistaan lähtöpasseista, ja Nykopp halusi jakaa tiedon maailmalle. . – Ajattelin että MV-lehti on varmasti sellainen, joka julkaisee ja on kiinnostunutkin asiasta. Nykopp oli oikeassa. Palkkioksi Nykopp sai hyvää mieltä. Kirkkonummen vastaanottokeskuksen johtaja Veikko Pyykkönen sanoo, että rakennuksessa todellakin asuu enää vain vastaanottokeskuksen asukkaita. Nykopp ei haastatellut viranomaisia. Näin somehuhusta tulee "totta" – tarkastelussa kolme vastamedian uutista. Väitteet ovat monen väärinymmärryksen summa.

Näin somehuhusta tulee "totta" – tarkastelussa kolme vastamedian uutista

Sekaisin ovat menneet puheet, lehtitiedot ja sisäministeriön vanhat evakuointisuunnitelmat. Uutisen todenperäisyys: Uutisessa kuvailtua pakkolakia ei ole valmisteltu salassa tai julkisesti. Sisäministeriö ainoastaan selvitti vastaanotosta säädetyn lain oikeaoppista tulkintaa. Oikeuskanslerin viraston päätöksen mukaan tarkasteltu lakipykälä ei kuitenkaan mahdollista kuvailtua pakottamista.

Väitetty 25 prosenttia liittyy sisäministeriön vanhaan ohjeeseen väestön evakuoinnista, eikä nykyiseen pakolaistilanteeseen. On huomattava, että uutinen siteeraa kaupunginvaltuutettu Liisa Mariaporin (ps.) sanomisia. Uutisessa käytetyt lähteet: On vaikea vaikea selvittää mistä Mariaporin tiedot ovat peräisin, sillä Mariaporin kuvailemassa infotilaisuudessa ei mitä ilmeisemmin ole ollut Maahanmuuttoviraston edustajia ja Mariapori ei muista kuka väitteet on esittänyt ja milloin.

Entä väitetty 25 prosenttia? – Tällaista ei saisi tapahtua. "Kansa on kyllästynyt manipulointiin, kontrolliin ja valehteluun" – tämän vuoksi MV-lehteä luetaan. Sisäministeriön salassa valmistelema pakkolaki pakottaa kunnat ottamaan 25 prosenttia väestöpohjastaan pakolaisia.

"Kansa on kyllästynyt manipulointiin, kontrolliin ja valehteluun" – tämän vuoksi MV-lehteä luetaan

Ruotsissa raiskataan 60 000 naista joka vuosi. Suurimman osan rikoksista tekevät maahanmuuttajat. Inkivääri tappaa syöpäsoluja vaarallisia syöpälääkkeitä tehokkaammin. Hurjia väitteitä – ja keksittyjä. Siitä huolimatta ne leviävät nopeasti netissä. Ilmeisen moni juttuihin myös uskoo, ainakin enemmän kuin Ylen, Helsingin Sanomien tai Iltalehden kaltaisiin “valtamedian” edustajiin. Yle kysyi MV-lehden lukijoilta mistä tämä johtuu. VAROITUS: Teksti sisältää kirosanoja ja rasistista kielenkäyttöä. "Totuus" maahanmuutosta Edellä mainittuihin sivustoihin perehtyneelle ei tule yllätyksenä, että ne keskittyvät suurelta osin maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita tai islamia koskevaan negatiiviseen uutisointiin. Ylen saamissa vastauksissa nousi esille esimerkiksi Ylen A2 -ohjelman pakolaisilta, jonka uskotaan esitelleen yleisölle tekaistua pakolaisperhettä. “Olemme kuin pohjois-koreassa.