Din 2021, călătorii din R. Moldova vor solicita un nou tip de autorizații pentru a intra în Spațiul Schengen. În 10 luni Uniunea Europeană va introduce un nou filtru de securitate pentru cetățenii a peste 60 de țări care se bucură în prezent de regimul fără vize în cazul călătoriilor scurte, inclusiv Republica Moldova.
Astfel, deținătorii de pașapoarte moldovenești care intenționează să călătorească într-o țară ce face parte din Spațiul Schengen vor avea nevoie de autorizații de călătorie, pe care vor putea să le obțină online, indiferent de scopul călătoriei. Măsura va fi aplicabilă cu începere din 1 ianuarie 2021. Sistemul European de Informare și Autorizare a Călătoriei, cunoscut drept ETIAS, a fost elaborat în special pentru a lua în evidență toate persoanele care intenționează să intre în Spațiul Schengen și cei care vizitează un stat Schengen. Noul registru va permite intrarea doar celor care se conformează condițiilor prevăzute de acordurile privind regimul fără vize cu statele terțe. Comisia Europeană a adoptat propunerea ETIAS în noiembrie 2016.
Agora.md. Clasă versus rasă. Noi, srilankezii de pretutindeni, nu mai spunem nimic! – Baricada. O problemă economică transformată într-o problemă de rasă Cu riscul de a părea nepopulară voi spune din capul locului că problema lucrătorilor srilankezi angajați la brutăria din Ditrău este una tipică de clasă tratată în termeni de rasă!
De ce afirm cu tărie că este în esență o problemă de clasă? Primul motiv e de ordin structural, al doilea se bazează pe declarațiile primarului din Ditrău. Problema structurală este legată de sistemul economic actual. De foarte multe ori, deși poate comparația poate părea un simplu artificiu retoric gratuit, am impresia că într-adevăr suntem pe o piață foarte liberă – în sensul că e complet dereglementată, statul fiind tot mai mic și debil. Într-o lume în care s-a globalizat modul de producție, dar nu și drepturile angajaților, sistemul economic actual ne face să concurăm cu cei mai săraci locuitori ai planetei.
When They See Us. When They See Us received acclaim for its performances and casting.
At the 71st Primetime Emmy Awards, it received 11 nominations; Jerome won for Outstanding Lead Actor in a Limited Series or Movie while it was nominated for Outstanding Limited Series and Ellis, Nash, Blackk, Leguizamo, Williams, Blake, and Farmiga all received acting nominations. Dumnezeu și Statul - Wikisource. Dumnezeu și Statul De Mihail Bakunin Cu o prefață de Carlo Cafiero și Élisée Reclus În Romînește de P.
Ediție nouă, revăzută și complectatădupă textul original București Biblioteca Revistei Ideei Alcătuită, cu toată cumpăneala de altminteri, în înfrigurarea unei aprige lupte, pe care păreau s’o sprijinească elemente vînjoase, din pricina lipsei de îndestulătoare mijloace, cari, ca de obiceiu, tocmai la momentul oportun, cînd a fost nevoe de iele, la-ndămînă n’au fost, cu toată încrederea avută de autorul iei că se vor strînge „numai de cîtu, lucrarea din care sînt desprinse paginele de față a trebuit să apară, complect și-n forma originală, de-abiea peste treizeci și șapte de ani de la conceperea iei.
După șase ani de la moartea lui Bakunin, o frîntură din opera lui, operă care a apărut pe deplin c’o întîrziere atît de mare, a fost publicată, prin 1882, la Geneva, de Carlo Cafiero și de Reclus, sub un titlu ales de iei. Violence: Six Sideways Reflections - Slavoj Žižek. Capitalism: A Love Story. 2009 documentary movie by Michael Moore Capitalism: A Love Story is a 2009 American documentary film directed, written by, and starring Michael Moore.
The film centers on the late-2000s financial crisis and the recovery stimulus, while putting forward an indictment of the then-current economic order in the United States and of unfettered capitalism in general. Topics covered include Wall Street's "casino mentality", for-profit prisons, Goldman Sachs' influence in Washington, D.C., the poverty-level wages of many workers, the large wave of home foreclosures, corporate-owned life insurance, and the consequences of "runaway greed".[3] The film also features a religious component in which Moore examines whether or not capitalism is a sin and whether Jesus would be a capitalist;[4] this component highlights Moore's belief that evangelical conservatives contradict themselves by supporting free market ideals while professing to be Christians. Synopsis[edit] Frantz Fanon. Concerning Violence. Concerning Violence is a 2014 documentary film written and directed by Göran Olsson.[2][3] It is based on Frantz Fanon's essay, Concerning Violence, from his 1961 book The Wretched of the Earth.[4] American singer and actress Lauryn Hill served as the narrator in the English-language release of the film,[5][6] while Finnish actress Kati Outinen provides narration for the original Swedish release.[7] The film is an international co-production between Sweden, Finland, Denmark, and the United States.
Synopsis[edit] The film narrates the events of African nationalist and independence movements in the 1960s and 1970s which challenged colonial and white minority rule. Release[edit] The film premiered in-competition in the World Cinema Documentary Competition at 2014 Sundance Film Festival on 17 January 2014, after being pitched at the 2012 MeetMarket at Sheffield Doc/Fest.[8][9]