Kurs - Geografi (Grundskolan) Kursplan - Geografi Förutsättningarna för liv på jorden är unika, föränderliga och sårbara. Det är därför alla människors ansvar att förvalta jorden så att en hållbar utveckling blir möjlig. Samspelet mellan människan och hennes omgivning har gett upphov till många olika livsmiljöer.
Filmarkivet Konungens af Siam landstigning vid Logårdstrappan Den första svenska filmen upptagen av fotograf Ernest Florman. Kung Oscar II välkomnar kung Chulalonkorn av Siam, nuvarande T... Oidentifierad dokumentärfilm Trekungamötet i Malmö En oidentifierad dokumentärfilm som visar bilder från Malmö vid tre olika tillfällen. Den första delen är från 1908 och visar... Bild och geografi – Kartor beskriver världen Genom undervisningen i ämnet geografi ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll I årskurs 4–6 Geografins metoder, begrepp och arbetssätt: Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala.
Geografi spel Geografi beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter det i relation till hur människans aktivitet påverkar och påverkas av jorden. Träna detta i dessa geografispel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Geografi. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap Användningsområden Min geografi har kartor över hela världen som man kan träna på. Här finns varje världsdel och under dessa finns länder, flaggor, huvudstäder och för några länder finns territorium, delstater, regioner, departement eller län. I Sverige finns övningar kring landskap, landskapsvapen, landskapsblommor, landskapsdjur, län, länsvapen, städer, städer (svårare), sjöar och ishockeylag. I spelläget väljer man om man vill lära sig, öva, göra ett prov eller testa slumpmässig vad man kan.
Miljömål - lärarhandledningar under skola De svenska miljömålen handlar om att skapa en utveckling som är miljömässigt hållbar på lång sikt. Att undervisa med koppling till olika miljömål är ett sätt att få in miljödelen i undervisningen om hållbar utveckling. Här hittar du lektionsupplägg om miljömålen; ett för varje miljökvalitetsmål och ett upplägg vardera för generationsmålet och själva miljömålssystemet. Klicka på bilden för respektive miljökvalitetsmål nedan, eller på länkar till höger och längst ned på sidan för att komma till lektionsuppläggen. Lektionsuppläggen innehåller bakgrundskunskap för läraren och visar kopplingen till skolans styrande dokument.
Geografi, Sveriges landskap och län Sverige har ett gammalt system av landskap som inte används annat än inom turism och i grundskolan längre. Ändå är det ett tydligt och enkelt sätt att lära sig mycket fakta om Sverige när man lär sig mer om Sveriges landskap. Kartorna kan laddas ner, 100dpi för skärm eller 300dpi för skrivare, här: Landskapen är (i bokstavsordning): Gratis material till förskola: Bok välkommen till världsdelarna Ny vecka och nya dagar att göra det bästa av! Här på bloggen startar den med ett nytt materiel som jag delar med mig av. Den här gången är det en ny bok till min serie av Välkommen till böckerna. Boken är om våra världsdelar. Materialet består av bilder på jordklotet och bilder på våra världsdelar: Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Europa, Asien, Oceanien och Antarktis. Till varje världsdel finns bilder på djur som lever där.
Geografi Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Bästa webbsidorna för historialektioner Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550)."I "Gallery" kan du se bl a filmer av Antikens Rom i 3D-format. Här är en av dem:
Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5 samhällskunskap Säsong 1 Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Del 1: Skrock. Eva berättar om varför det finns skrock och var olika skrock kommer ifrån. Del 2: Lucia. Eva berättar om varför vi firar lucia och om alla olika traditioner som har smält samman till vår lucia idag.