Skolprojekt Linné - Berättarteknik Idéhäfte 1 — Berättarteknik Hur kan torra fakta förvandlas till spännande berättelser? I häftet beskrivs en konkret metod för hur elever kan skapa berättelser med ett naturvetenskapligt innehåll genom att skriva, dramatisera och filma. Fakta och begrepp blir medveten kunskap när de fogas in i ett intresseväckande sammanhang. Nedan finns pdf-filer på de olika avsnitten i idéhäftet Berättarteknik, samt kompletterande material i form av exempel och kopieringsunderlag. Sidhänvisningarna nedan anger sidor i häftet.
Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik
Mät buller med din mobiltelefon - Arbetsmiljöverket Hur fungerar appen? Applikationen använder sig av mobiltelefonens inbyggda mikrofon för att mäta ljudnivån i omgivningen. Det innebär att värdena kan skilja sig åt mellan olika telefoner beroende på variationer i mikrofonernas känslighet. Bullermätaren är inte likvärdig med en professionell bullermätare utan ger ungefärliga värden.
Matspjälkningen Animerad film om matspjälkningen En liten animerad klickbar film om matspjälkningen. Stegför steg förklaras på svenska. Kamratrespons på muntlig text Jag jobbar mycket med egenrespons och kamratrespons på skriven text och men även på lösningar i matematik. När vi jobbar med den skrivna texten jobbar vi med stödstrukturer i form av responsformulär och vi avslutar alltid responsen, både den egna och kamratresponsen med två stjärnor och en önskan som ett sätt att sammanfatta sina åsikter. Under hösten har vi jobbat intensivt med muntlig text.
NORDLAB.SE - Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, IDPP, Göteborgs universitet NORDLAB-SE är en äldre rapportserie med material som fortfarande är användbart. Den behandlar, i form av ett antal 'workshops', några aspekter av naturvetenskap. Ett genomgående drag är att de tar upp forskningsresultat angående elevers vardagsföreställningar om naturvetenskapliga företeelser. Syftet är att presentera dessa resultat och stimulera till att vidareutveckla skolans naturvetenskapliga undervisning. Vissa av rapporterna i NORDLAB-SE ingår även i rapportserien Ämnesdidaktik i praktiken. Ladda ner rapporterna som pdf-filer
Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Han skapar en oas på taket med Pinterest Piccollage för barn, slipp all reklam□ – IKTsidan Av en händelse snubblade jag över denna version av Piccollage och blev så glad. Kanske har du redan sett den eller så har du liksom jag strävat på med ”den vanliga Piccollage” eftersom den är så bra för barn och elever att göra collage med (för att inte säga personal) ? Nackdelen med den är all reklam, reklam som stör och som dessutom inte alls är lämplig för den åldersgrupp som oftast använder den.
Vilken nytta har vi av naturen? Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet samt intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Det här undervisningsstödet fokuserar på ekosystemtjänster. Under fliken Om ekosystemtjänster ges en introduktion i vad det nya begreppet i kursplanen innebär. Här finner du också en översiktsbild som illustrerar fyra områden där naturen är till nytta för människan. Övningar som visar på progression Undervisningsstödet i grundskolan är uppdelat i årskurs 1-3, 4-6 och 7-9.