CoRubrics, una plantilla per avaluar amb rúbriques - Tecnocentres En una entrada anterior parlava de coavaluar amb rúbriques i formularis de google. Avui us presento una plantilla pública per fer un procés complet d’avaluació amb rúbriques utilitzant eines de Google apps. Aquesta plantilla, que porta un script associat, s’anomena CoRubrics i l’he desenvolupada jo mateix. Serveix perquè el professor avalui als alumnes (o a grups d’alumnes) amb una rúbrica i també perquè els alumnes es coavaluin entre ells amb una rúbrica. Aquesta plantilla automatitza tot el procés. Crear un formulari amb els continguts de la Rúbrica.Enviar per mail aquest formulari als alumnes o donar-nos l’enllaç (si només corregeix el professor).Un cop contestat el formulari (pels alumnes o pel professor), processar les dades per obtenir les mitjanes.Finalment, enviar els resultats als alumnes (a cadascú només el seu resultat). Per utilitzar-la només cal crear un full de càlcul nou dins del Drive, i utilitzar l’opció Nou – Des de la plantilla, que trobareu al menú Fitxer.
fer visible l'invisible...: FOTOGRAFIA I MEMÒRIA Exercici de reconstrucció del nostre passat de forma col·lectiva La iniciativa va sorgir de la classe de cultura audiovisual (primer de batxillerat), mentre tractàvem el tema dels pioners de la fotografia. Vam acordar que un exercici del curs seria portar la fotografia més antiga de la família i ens vam topar amb troballes com aquestes: Aquesta és una de les fotos més antigues que he trobat. En ella apareix un grup de soldats de la guerra de Cuba; no sé l'any exacte en que es va fer la foto, però hauria de ser entre el 1868 i el 1898. Joseph Kennedy i Mary Shaw, 1880. La nena de la fotografia és la cosina del meu avi. Aquí teniu una mostra de les fotografies aportades per l'alumnat: Amb tot aquest material inicial, vam encetar una exposició al vestíbul de l'institut, amb la intenció de fer una crida a tota la comunitat educativa i, d'aquesta manera, poder ampliar l'exposició a la biblioteca del centre. La Maria, molt interessada en observar els daguerrotips Aquest nen és el meu pare.
Projects in ESO FAQS AVALUACIÓ ESO Rúbrica — cat La rúbrica és una matriu que valora criteris relacionats amb una competència en funció de quatre nivells d’assoliment. Cada criteri (descrit a la columna de l’esquerra) es concreta en quatre graus de compliment de la tasca, especificant què és el que es considera molt poc assolit, poc assolit, ben assolit, o molt ben assolit. Tot i que els nivells es poden associar a una valoració numèrica, l’especial interès de la rúbrica és l’apreciació qualitativa. Per crear un rúbrica, es poden seguir els següents passos (preferiblement de forma conjunta entre el professorat i l’alumnat): Identificar els objectius d’aprenentatge (entre 6 i 12, preferiblement) més rellevants associats a l’activitat educadora.Concretar quin seria el grau òptim d’assoliment de cada objectiu d’aprenentatge, en funció del nivell educatiu de l’alumnat.Graduar, tenint en compte aquest assoliment òptim, tres passes intermitges per arribar a l’òptim. EXEMPLE: Exemple de rúbrica per a valorar la competència en pensament crític
COLECCIÓN +100 Rúbricas de Evaluación para Primaria, Secundaria y Bachillerato Uno de los instrumentos que más se adaptan al trabajo por tareas son las rúbricas, en este artículo veremos su concepto, como se diseñan, ventajas e inconvenientes así como diferentes herramientas TIC que facilitan su elaboración. Definición: Las rúbricas son guías de puntuación usadas en la evaluación del desempeño de los estudiantes que describen las características específicas de un producto, proyecto o tarea en varios niveles de rendimiento, con el fin de clarificar lo que se espera del trabajo del alumno, de valorar su ejecución y de facilitar la proporción de feedback (retroalimentación) (Andrade, 2005; Mertler, 2001) a través de Fernandez, A Revista de Docencia Universitaria Vol.8 (n.1)2010 Tipos de Rúbricas: Rúbrica global u holísitca: hace una valoración del conjunto de la tarea, mediante la utilización de unos descriptores que se corresponden a niveles globales. Ventajas de uso para el profesorado: Son fáciles de usar y de explicar a los alumnos.
Disseny de laberints Dels laberints sense bifurcacions treballarem el disseny de dos models diferents. Primer ens enfrontarem al model cretenc. Per dibuixar un laberint cretenc només hem de decidir prèviament de quants "circuits" el volem fer. (Podem comptar els "circuits" comptant els passadissos que es veuen des passadís més exterior per la part superior del laberint fins a l'immediatament anterior al centre) Si el volem fer una mica més gran hem d'augmentar 4 braços més. El següent model serà d'11 circuits i l'únic que torna a variar és el dibuix inicial El de 15 circuits repeteix el procés anterior És interessant estudiar l'ordre numèric en el que es passen els passadissos i buscar pautes per un laberint de qualsevol nombre de circuits.
Essays for Kids Archives | Kids Adda Essay on Postman The postman is a very integral part of our daily life. Though this the age of computes and all that goes with it, the postman still delivers letters, books, magazines, parcels and money orders which cannot b done by computers. The postman, being a government servant has to be identified as such, so he dons a khaki uniform, a matching cap and carries a bag on his shoulder in which he packs all the post that needs to be delivered. The work of a postman is not easy. The letters and other postal articles of one zone are taken to the respective counter and thee they are sorted street-wise and number-wise, so that the postman does not waste the time while delivering his quota of the post. Rain, hail, sunshine or storm you will never fail to see the postman on his rounds. In villages the postman’s work is more or less the same but his job is made easier as he goes on his rounds on a cycle, because the villages are far apart.
Gregorio Luri: «El lideratge d'Educació no ha existit» Mentre els alumnes es disposen a enfilar el camí cap al nou curs escolar, estem assistint a una "pandèmia de perplexitat". Això és el que assegura el pedagog Gregorio Luri, a qui entrevistem perquè ens doni la seva visió sobre la represa de les aules. Ho fa amb un discurs molt crític envers els responsables de la política educativa i, alhora, no estalvia expressar discrepàncies de fons sobre els corrents dominants a l'escola. Doctor en Filosofia, mestre i professor universitari, defensor d'una formació clàssica, té una extensa bibliografia sobre educació. Potser un dels darrers títols publicats, Una escuela no es un parque de atracciones, ja indica amb quina lupa observa l'àmbit educatiu. - Estem a les portes del nou curs. - Per una part, no voldria contribuir a aquesta gran cerimònia de la confusió que està acompanyant una cosa tan important com és l'inici d'aquest nou curs. - Què vol dir amb això? - Pel que diu, és crític amb l'actuació del Departament d'Educació. Gregorio Luri.
Avaluar per aprendre Les rúbriques d'avaluació són uns documents presentats en forma de taules que permeten objectivitzar el procés d'avaluació d'activitats concretes. Aquestes documents també permeten oferir a l'alumne informació detallada del què i de com s'avaluaran les seves activitats. A la secció de recursos hem recollit una sèrie de documents que creiem podem ser de gran ajuda per introduir-se en la metodologia d'avaluar per aprendre. Seguidament trobareu el model de rúbrica que ha elaborat el claustre de professors de l'institut de Gurb, i de sis punts que resumeixen bones pràctiques de la utilització i realització de rúbriques d'avaluació. En el menú de l'esquerra trobareu exemples de rúbriques classificats segons les àrees que les han elaborat. Bones pràctiques en la utilització i realització de rúbriques.
6 herramientas para evaluar a los estudiantes Lo del papel y el boli está siendo relegado a un segundo plano ante la aparición de nuevas soluciones tecnológicas con las que evaluar a los estudiantes de forma diferente. Te proponemos 15 herramientas para poner nota a los alumnos a través de ordenadores, tablets o incluso smartphones, con juegos y tests personalizados para repasar desde una lección a una asignatura al completo. Con una gran compatibilidad (iOS/Android y navegadores Chrome), en Socrative podremos poner en marcha concursos de preguntas y respuestas de forma trivial, para que nuestros alumnos participen en ellos. Dado que requiere un registro previo (existen cuentas de profesor y de alumno), toda la información podrá ser registrada y seguida por el profesor, el cual podrá comprobar la evolución de sus pupilos en todo momento. Con una presentación impecable, Plickers es una plataforma para evaluar a los estudiantes de múltiples modos que busca ser lo más inmediata posible.