background preloader

EclipseCrossword - the fast, easy, and FREE way to create crossword puzzles in minutes

EclipseCrossword - the fast, easy, and FREE way to create crossword puzzles in minutes

http://www.eclipsecrossword.com/

Related:  Create, How to...Ikt2whalsay

Zaption – Zanslöst bra! I tisdags var jag i Ronneby och föreläste för gymnasie/komvux-lärare om flippat klassrum med förmågor i fokus. Under föreläsningen hade jag inslag av interaktion, bl.a. fick pedagogerna möjlighet att själva, med hjälp av den digitala anslagstavlan Padlet, synliggöra olika metoder och verktyg som de använder i sitt klassrum. Ett av namnen som kom upp på vår padlet var Zaption, en av deltagarna berättade att Zaption är ett fantastiskt verktyg när man arbetar med flippat klassrum. Zaption ger användarna en möjlighet att dela flippar, men även en möjlighet att lägga in frågeställningar inne i flippen, vilket gör eleverna mer aktiva under tiden de tittar. Skicka stora (digitala) paket gratis och busenkelt Det är bra att kunna arbeta på olika individanpassade sätt tack vare teknik. Det är exempelvis skönt att kunna ge elever i uppgift att självständigt spela in en video där de visar hur de presenterar, exemplifierar, experimenterar, laborerar eller liknande utan att nödvändigtvis behöva stå inför en större grupp och göra det. Du kan också enkelt lyft detta i en diskussion där eleverna får reflektera över sitt eget sätt att presentera det de filmat. Det här är gjort – vad blir nästa steg? Viktigt!

NE-apparna För att du ska kunna använda apparna krävs att din skola har ett avtal med NE och att du har ett personligt konto skapat på skolan. Om skolan har tillgång till NE via internt nätverk kan du använda apparna utan att logga in.Ordböcker I NE:s ordboksapp får du tillgång till NE:s engelska, spanska, franska och tyska ordböcker. Att äga sitt lärande Pedagogiskt Centrum genomför just nu en kurs i bedömning för lärande på Högskolan i Halmstad på uppdrag av RUC (Regionalt Utvecklingscenter) Deltagarna är lärare från olika skolor i Halland och de undervisar på olika stadier, från år 3 till gymnasiet. Deras uppgift under andra tillfället var att ta med sig elevuppgifter/lösningar som respresenterade olika kvaliteter i kunskapskraven och diskutera progressionen och skillnaden uppgifterna emellan, i syfte att diskutera hur man kan arbeta med elevexempel i skolan och vilka vinster man kan se med det. Vidare skulle de förklara elevuppgiften, syftet och dess bakgrund, vilka förmågor eleverna tränade och vad eleverna blev bedömda utifrån. Här nedan följer lärarnas blogginlägg där de synliggör sitt eget lärande genom olika exempel och perspektiv men också syftet och vinsten för eleverna.

Google Calendar Vissa av våra elever har svårare att strukturera sin vardag än andra. Den gemensamma klasskalendern kan vara till mycket hjälp i att strukturera sitt arbete men ibland krävs det ännu mer hjälp. Då kan en schemakalender med påminnelser vara praktisk för eleven. Påminnelserna kommer att komma varje gång eleven är inloggad på sitt googlekonto i Chrome men också på mobilen om man lägger till kalendern där (vilket kanske är den bästa lösningen). Förhoppningsvis kommer schemakalendrar genereras automatiskt sen men tyvärr är vi inte där ännu, så vi kan göra det manuellt. 1.

S g r du en podcast p nollbudget Det viktigaste att komma ihåg när du gör en podcast är att även om vi numera kan göra fantastiska saker för att fixa dåliga bilder till och med i gratisprogram så är ljud mycket svårare att rädda, särskilt för lekmän. Du kan trycka på någon knapp för att fixa brus, men då betalar du ofta med burkigt ljud istället, och så vidare. När många lyssnar i hörlurar blir dåligt ljud lätt väldigt störande. Så gör så rätt som möjligt från början och ge dig själv de bästa förutsättningarna, oavsett vad du har för budget.

Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet Med Bubblr kan du skapa egna berättelser med CC-bilder från flickr. Du kan lägga till pratbubblor eller som jag har gjort, bara textrutor. Du kan antingen skriva ord för att söka bilder eller ta fram någon flickr-användares bilder. Bilderna drar du till rutorna och på var och en kan du lägga till en pratbubbla eller en textruta. bookr

20 reflektioner om undervisningen ur elevperspektiv Den här veckan har jag följt elever på högstadiet under två heldagar. En dag följde jag en klass och en annan dag följde jag en annan klass. De lektioner där eleverna har haft eget arbete har jag gjort samma uppgifter som eleverna gjort (i de ämnen där detta varit möjligt – jag har inte gjort det på språkvalslektioner där jag inte kunnat språket eleverna läst). Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. När man gjort det kommer man till sin startsida där alla ens interaktiva bilder kommer att ligga, uppe i högra hörnet hittar man nu knappen "Create", tryck där!

Related:  MATERIEL à téléchargerdamidam31Teaching ResourcesRejtvénykészítő programokDécodeurs et generateursQuiz non testéCrosswordquizgiochi didatticiGames, quizzes,...ciclemitjajujol