background preloader

Timetoast timeline maker. Make a timeline, tell a story.

Timetoast timeline maker. Make a timeline, tell a story.

https://www.timetoast.com/

Related:  ITOutils pour création des élèvesoliviereducationmusicale

Presentera vad, varför och hur Att kommunicera undervisning är ruskigt svårt, både i klassrummet framme vid tavlan och digitalt. Hur ska jag förklara vad vi ska göra, i vilket syfte, genom vad och hur det ska gå till? Detta läsår har vi i ämneslaget ambitionen att presentera undervisningen digitalt på ungefär samma sätt för våra elever för att öka tillgängligheten. Vi har bollat typsnitt, färger, disposition, navigation, relevans, ordval och bilder. Bland många andra saker. En workshop med alla ämnen står på agendan innan eleverna börjar vårterminen.

Förstå kunskapskraven På arabiska: Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den. Det här är något som du har stor användning av att kunna i skolan, men också på fritiden när du ska argumentera för... Att utveckla ett resonemang i svenska Jenny på Wendes: Verktyg som underlättar min lärarvardag Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande. Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas. Jag tänkte här nedan kommer med några tips på program och appar som jag har stor nytta av i min undervisning och som jag hoppas du också kan ha nytta av.

SpråklIKT - Pedagog Göteborg Biblio Med appen Biblio utvecklad av Axell media kan ett biblioteksbesök numera gå väldigt smidigt till direkt från ditt klassrum. För oss i skolan kan det vara bra att lyfta appen och ljudböcker i vår undervisning som ytterligare en ingång till läsupplevelse och som ett alternativ eller komplement till ordinarie tryckta böcker. Genom appen kan våra elever erbjudas nya möjligheter till när, var, hur och vad de läser. Fler fördelar att nämna är att appen är kostnadsfri, enkel och tydlig att hantera samt även att den finns på andra språk som finska, engelska och arabiska. Struktur med index, länkar och slides Ett längre gemensamt läsprojekt består ofta av många både stora och små uppgifter. Det blir snabbt svårt att hålla ordning på dokument, frågor och svar, både för läraren och eleverna. Tidigare har jag från en huvudsida med hjälp av andra dokument länkat till just stora och små uppgifter.

Digitala verktyg – supertips Det går att använda digitala verktyg på ett strukturerat och ändamålsenligt sätt, till exempel för flippar, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning, som ger goda resultat (Läs om STL-studie här). Men för många är vägen dit fylld av ”digital stress”, det vill säga man har förstått vad verktygen kan tillföra undervisningen, men insatsen att lära sig verktygen är just nu alldeles för stor. Därför blir det oftast ingenting. Ordmoln i undervisningen! Har du någon gång arbetat med ordmoln i din undervisning? Jag gjorde det en hel del förr men har på sistone glömt bort det. När jag förra veckan fick en fråga om just ordmoln insåg jag att det var dags att på nytt göra ett inlägg om det. Ordmoln är precis som det låter moln av ord. Med de olika webbtjänster som idag finns kan orden samlas i alla möjliga former och figurer. Du ska snart få se några exempel men först, när ska man som lärare använda ordmoln.

Bästa sidorna för att skapa presentationer Mural.ly Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till text, webbsidor, bilder m.m . Det som är ännu bättre är att du kan dra objekt från din Google Drive, Evernote eller webben till din presentation. Emaze & Prezi - olika presentationsverktyg Kikar ständigt efter det ultimata presentationsverktyget och vill kunna ställa om utifrån pedagogisk vinkel. Det finns ju mängder av verktyg, förutom de vanliga powerpoint och keynote, som kan vara ack så effektiva ibland. Framförallt med bristande wifi eller möjligheten att kunna exportera lätt till andra format. Har två andra favoriter som jag använder vid olika tillfällen som jag tänkte jämföra lite. EmazeI Emaze väljer man ett tema som passar det man ska prata om.

Multiplikationsbingo Sidan du försöker nå kräver att du är medlem i Lektionsbanken. Logga in Du åtar dig ingenting och det kostar inget. Bli medlem i Lektionsbanken Digitala tankekartor som resurs för lärande Popplet är en digital resurs för skapande av snygga och färganpassade tankekartor av olika slag och jag har blivit väldigt förtjust i att använda verktyget med sfi-elever när jag undervisar. Popplet finns som app för ipad/iphone och på dator (popplet.com) och det är möjligt att du redan har snubblat över det i något sammanhang eftersom det har funnits ett bra tag. Grundtanken är att skapa en tankekarta tillsammans med eleverna för att komma åt interaktivitet och för att ta vara på elevernas tidigare kunskaper och erfarenheter för att få en grund att bygga vidare på i undervisningen. Som lärare behöver du skapa ett konto i Popplet för att kunna utforma och administrera tankekartorna. Du öppnar Popplet i appen eller på datorn och projicerar skrivytan för tankekartan på tavlan när det är dags för lektion. Det kan också vara på sin plats att på förhand bestämma sig för sådant som teckensnitt eller färganvändning - för tydlighetens skull.

Related: