Zaption - så funkar det! Genom att arbeta med tex Kahoot eller i detta fall Zaption.com kan du på ett enkelt sätt få en tydlig bild av vad dina elever har lärt sig och vad du behöver rikta in din undervisning på.
Idag blir inlägget inte i textform. Titta på filmen så får du allt du behöver veta om hur Zaption fungerar och framförallt hur du kan använda det i undervisningen. Om du föredrar att läsa om hur du gör har Sarah Jingfors skrivit ett tydligt inlägg: Frökenjingfors.wordpress.com . Mitt exempel nedan utgår från tyskan men naturligtvis fungerar det oavsett ämne eller årskurs. Arbetar du med flippat klassrum är det ett perfekt och snabbt sätt att lägga till frågor och få en enkel översikt över svaren. Här kan ni själva prova två olika Zaptionfilmer som jag har gjort. . / Sara. Digital teknik für alle! En mycket lyckad temadag har precis avslutats.
Eleverna har lärt sig mer om konflikter i världen, sett filmer, lyssnat på elevers föredrag, lekt, samarbetat, skrivit texter och funderat på vad de själva och skolan kan göra för utsatta människor runt om i världen. Min grupps bidrag handlade om hur konstnärer, artister och författare genom tiderna försökt påverka beslutsfattare och dessutom ingjutit hopp. Uppgiften finns här. Utan att tänka så mycket på det har eleverna (och lärarna) under den dryga timmen använt flera digitala verktyg: Google Dokument – för att få tillgång till uppgiftenBildsökOrdbehandlingsprogramCanva – för att skapa omslagsbild med titelPadlet – för att samla elevernas texterE-bibliotek – för att offentliggöra elevernas arbeten Lärarna och eleverna kan följa upp dagen genom att läsa varandras tankar.
Et årshjul som strategisk planlægningsværktøj. Roden Bloggar. Tülays IKT-sida: Alla kategorier 1. Nybörjarguide ~ Kilskrift. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra!
Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Dessutom har jag med i radioprogrammet Skolministeriet när det handlade om det flippade klassrummet. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2 Sen föreslår jag att du gå vidare med att titta igenom en del länkar: Den första är Salman Khans föreläsning på TED från 2011. Så nu har du ett begrepp om vad Flippa klassrummet innebär. Men om du nu står på steget"Hur gör jag det? ". Blogga Det finns flera blogghotell, men jag rekommenderar att du använder Blogger, Wordpress eller Moobis. Roliga besöksräknare har du här och i form av en jordglob här. Tülays IKT-sida. "Apparna Periscope och Meerkat strömmar video från din mobilkamera på nätet.
Allt som krävs för att börja sända är ett knapptryck. Meerkat har utvecklats av en person, under åtta veckors tid. Det syns. Gränssnittet är enkelt, utan onödig utsmyckning och det är lätt att navigera i appen.Du skriver en kort status, om vad din videoström handlar om, och trycker sedan på ”Stream”. Dina följare får då en notifiering i sin mobil om att du sänder live och kan följa videon från mobilen eller datorn. Det går även att schemalägga sändningar och på så sätt berätta för dina följare att det kommer en livesändning senare. Längst ner kan den som tittar kommentera videon, gilla den eller retweeta.
Periscope är också enkel, men ser något mer genomarbetad ut. Det går inte att schemalägga videoströmmar, som i Meerkat, men å andra sidan sparas videoströmmar automatiskt. Den som tittar kan kommentera en video eller skicka små hjärtan genom att trycka en gång på skärmen. " skriver Metro. Adventskalender 2013 - Thinglink. Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper.
I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. IKT i skolan. IKT: verktyg i skolan.