Tiedätkö olevasi etuoikeutettu? Korona paljasti Suomen luokkajaon ja epäkohdat, mutta mikään tuskin muuttuu. Omistusasunto ja luottokortti, koulutus ja kesäloma, säännöllinen työ ja työterveys.
Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista passeista, jolla voi matkustaa lähes minne tahansa. Verrattuna moneen muuhun maahan, Suomessa on paljon etuoikeutettuja. Ymmärrämmekö sen? Professori Laura Kolbe miettii hetken puhelimen päässä maaseudun rauhassa. – Jos ei ole pudonnut hyvinvointivaltion turvaverkon läpi tai kokenut sitä läheisensä kautta, omaa etuoikeuttaan voi olla hyvin vaikea tunnistaa, Kolbe sanoo.
Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja tutkinut muun muassa suomalaisten identiteettiä, kaupungistumista ja yhteiskuntaa luokkien näkökulmasta. Kolben mukaan keskiluokkainen suomalainen saattaa joutua matkustamaan vaikkapa Intiaan saakka kohdatakseen kärsimystä. – Suomalaisessa yhteiskunnassa köyhyyttä tai kurjuutta on vaikeampi nähdä tai ymmärtää näkemäänsä. Koronakriisin jokapäiväinen uutistulva täyttyi pandemian sijaiskärsijöistä. Selviöitä ja kiistiöitä - Sunnuntai.
Valinnanvapaus.
Haittamaahanmuutto. Vastuullinen markkinatalous. Ilmastovouhotus. Lihavero. Arvopohja. Vaalitentistä toiseen puoluejohtajat toistelevat tiettyjä sanoja kuin papukaijat. Poverty isn't a lack of character; it's a lack of cash. Aleksis Salusjärven kolumni: Julkinen profiilisi on feikki. Mikään ei ole nykymaailmassa henkilökohtaista.
Kaikki on julkista. Siksi treffit muistuttavat työhaastattelua ja valemediat kukoistavat, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi. kolumnit 11.9.2018 klo 06:45päivitetty 11.9.2018 klo 08:07 Pari vuotta sitten huomasin helsinkiläisravintoloiden täyttyvän nuorista pariskunnista, jotka käyttäytyivät oudosti. Sosiaalinen media on synnyttänyt nettitreffien maailman, jossa ihmisen julkinen status sekoittuu henkilökohtaiseen elämään. Jokaisella ihmisellä on maine, ja on hämmästyttävää, kuinka paljon saamme tietää kenestä hyvänsä tutkimalla hänen digitaalisia jalanjälkiään.
Useimmilla meistä on tietoisesti laadittu netti-identiteetti, eräänlainen valeprofiili, jonka kautta annamme itsestämme muille kaunisteltua tietoa. *Tätä ilmiötä *kutsutaan myös totuuden jälkeiseksi ajaksi. Haluamme synnyttää julkisen minän, joka on viitekehyksessään mahdollisimman hyväksytty. Mikään ei ole nykymaailmassa henkilökohtaista. Onko suomalainen tasa-arvo osin myytti? Työläistaustainen opiskelija on yhä yliopistossa kuin vieraalla maalla: "Minun piti perustella olemistani täällä"
Suurin osa Henriikka Veidin kavereista jatkoi peruskoulun jälkeen ammattikouluun.
Ammattikoulu kävi vaihtoehtona myös Veidin mielessä, mutta se ei tuntunut omalta. Vaikka moni nuori voisi valita jatko-opiskelupaikan kavereiden perusteella, Veid päätti lähteä kavereista poikkeavalle koulutielle. Hän jatkoi peruskoulun jälkeen lukioon ja siitä yliopistoon. Päätös korkeasti kouluttautumisesta ei tullut kotoakaan. Lapsuudessa ei akateemisen tutkinnon suorittaneita esikuvia näkynyt. Veid on nyt 27-vuotias ja aloittelee neljättä lukuvuotta Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Työläistaustainen nuori saattaa sulkea itseltään kouluttautumisen mahdollisuuden Vanhempien yhteiskunnallinen asema näkyy kaikista selkeimmin nuorten korkeakouluihin hakeutumisessa. ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita!” sanoi Susanna Koski A-studiossa pitkäaikaistyöttömälle ja suututti ihmiset somessa – ja oli yhtä aikaa oikeassa sekä aivan väärässä - Nyt.fi. ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita!”
Sanoi Susanna Koski A-studiossa pitkäaikaistyöttömälle ja suututti ihm ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita!” Sanoi kokoomuksen kansanedustaja Susanna maanantaina A-studion Kuplat-sarjan päätösosassa. Koski vastasi ohjelmassa Anna-Maija joka on työtön. Hän sanoi, että ”maailma on täynnä mahdollisuuksia niille, jotka kykenee niitä mahdollisuuksia käyttämään. Tähän väliin Koski sitten pääsi sanomaan, että rajoitteita on kuulkaa kaikilla. New AI can work out whether you're gay or straight from a photograph. A Cypherpunk's Manifesto. By Eric Hughes Privacy is necessary for an open society in the electronic age.
Privacy is not secrecy. This Map Shows What White Europeans Associate With Race – And It Makes For Uncomfortable Reading. This new map shows how easily white Europeans associate black faces with negative ideas.
Täytyykö liberalistin, sosialistin ja nationalistin olla nykyään libertaristeja? - Politiikasta. Keskustelu liberalismin, sosialismin ja nationalismin uusista suhteista kaipaa muutamia huomioita.
Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen kysyi 18.3.2017 Politiikasta-lehden artikkelissa: ”Voiko sosialisti olla liberaali?” Lähtökohtana hänellä oli Libera-ajatuspajan toiminnanjohtaja Heikki Pursiaisen kolumnin väite: ”Sosialisti ei voi yksinkertaisesti olla liberaali”. Teivaisen mukaan Pursiainen oli väärässä. Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla. Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti.
Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, toisin kuin meille on uskoteltu. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä. Onko Trump uusi Hitler? Jätetään tämä kysymys vielä avoimeksi. Justice: What's The Right Thing To Do? Episode 08: "WHATS A FAIR START?" In which John Rawls is a bad tipper. John Rawls is probably the most important political philosopher of the 20th century, especially for his best known work, A Theory of Justice.
In it, he describes his theory of the "original position", where justice is conceived as how would we agree to form a society based on a position of neutrality. In asks us to go behind a "veil of ignorance", that is to say, imagine that we didn't know what position we would take in society. We wouldn't know if we were rich or poor, nor would we know our capabilities, such as our intelligence or work ethic. We wouldn't even know what beliefs we would have (i.e. if we were Christians or Atheists, etc).
We would still know scientific facts and facts about humanity in general, however. When Does Equality Flourish? Internetix - Lukion ja peruskoulun kursseja. Yhdysvaltalaisen John Rawlsin ajattelu oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta kuuluu sopimusteoreettiseen perinteeseen. Sopimusteorioissa periaatteena on hahmotella ensin alkutila- eli malli siitä, millaista elämä olisi ilman/ennen järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Tämän jälkeen voidaan käsitellä ja ymmärtää ja hyväksyä tiettyjä yhteiskunnallisia moraaliperiaatteita. Rawls lähtee hahmottelemaan oikeudenmukaista yhteiskuntaan sopimusteoreettisen perinteen mukaisesti alkutilanteesta, jossa sopimusta ei vielä ole. Want to build a just society? John Rawls said to start by ignoring your identity. New study finds that framing the argument differently increases support for environmental action by conservatives. When the appeal was perceived to be coming from the ingroup, conservatives were more likely to support pro-environment ideas. : science.
Sociologist shows how to make effective political arguments. By Clifton B. Parker In a study, Robb Willer found that the most effective arguments are ones in which the speaker finds a new way to connect a political position to the target audience’s moral values. (Image credit: L.A. How blind auditions help orchestras to eliminate gender bias. Bias cannot be avoided, we just can't help ourselves. Stephen Hawking Says We Should Really Be Scared Of Capitalism, Not Robots. A Map Showing Every Single Cargo Ship In The World.