Kosketus - Etusivu. – Kuinka opettaa seksuaaliterveydestä ja ihmissuhteista koulussa Lapsilla ja nuorilla on oikeus saada tietoa terveyteensä ja hyvinvointiinsa liittyvistä asioista.
Tutkimusten mukaan seksuaalisuuteen liittyvän tiedon ja opastuksen saaminen tukee nuoria heidän kehityksessään, lisää vastuullisuutta sekä suojaa ja edistää heidän terveyttään. Koulun, terveydenhuollon sekä muiden nuorten terveys- ja seksuaalikasvatusta toteuttavien virallisten tahojen merkitys on entisestään korostunut, sillä vastapaino kaupalliselle ja seksualisoituneelle mediainformaatiolle on tarpeen. Nuoret tarvitsevat suunnitelmallista, monipuolista ja hyvää seksuaaliterveyskasvatusta. Tämän materiaalin avulla voidaan edistää nuorten seksuaaliterveyttä tukemalla nuorten tietojen ja ymmärryksen, arvojen ja asenteiden sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä ja rakentumista. Seksuaalikasvatuksen kehittämishanke: Liinamo A, Jokinen M, Varstala S sekä hankkeen työryhmä. Opettajan opas2018.
Nuoret. Kun on sen aika. Sinustako Superori - testaa tietosi seksuaaliterveydestä. Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 3.9.2013 klo 11 Seksuaaliterveystietoa uudella, nuorten tarpeista lähtevällä tavalla Oletko Superori vai Himohumma?
Väestöliitto tarjoaa nuorille uudenlaisen pelin, jolla nämä voivat testata tietojaan seksistä ja muista heitä kiinnostavista asioista. Peli toimii niin verkossa kuin mobiilissa. Humoristisen ja kilpailuhenkisen pelin tavoitteena on kohentaa erityisesti yläkouluikäisten poikien tietoja seksuaaliterveydestä.
Superori (www.superori.fi) on Väestöliiton asiantuntijoiden suunnittelema peli, joka vastaa nimenomaan yläkouluikäisten poikien tiedon tarpeeseen. – Pojat ovat jääneet tyttöjen varjoon seksuaaliterveystiedoissa, heillä on heikompi tietotaso kaikilla aihealueilla. Superori-peli on kehitetty Kontulan vetämässä Väestöliiton PoikaS-hankkeessa, jonka on rahoittanut Raha-automaattiyhdistys. Hankkeen aiempi tutkimus osoitti, että pojat eivät saa mielestään oikeanlaista tietoa, oikeassa vaiheessa ja heille sopivalla tavalla.
Seksuaalisuuden portaat - Nuortennetti. Ihmisen seksuaalinen kehitys etenee asteittain leikki-iästä aikuisuuteen.
Tätä kehitystä on kuvattu seksuaalisuuden portaiden avulla. Nousemalla ylöspäin rauhassa askelman kerrallaan annat itsellesi tarpeeksi aikaa kasvaa aikuiseksi. Jokaisella portaalla on oma tehtävänsä, jolla opitaan tiettyjä asioita ja joka valmistaa seuraavan askeleen ottamiseen. Siksi kiiruhtaminen ei kannata. Harva ihminen kuitenkaan käy jokaisen portaan juuri oikeassa järjestyksessä läpi.
Hitaasti seksuaalisuuden portaita nousemalla vältät ongelmia tulevaisuudessa. Ensimmäinen porras: äiti – isä, nainen – mies Tällä portaalla pieni lapsi rakastuu johonkin lähipiirin aikuiseen. Selvitys: Lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä rehottaa sosiaalisessa mediassa – "Snäpissä pojalta tuli kuva genitaalialueesta" Pelastakaa lapset järjestön selvityksen mukaan moni nuori hyväksyy seksuaalissävytteisten kuvien ja videoiden lähettämisen toisille nuorille.
Järjestö kaipaa kouluihin lisää valistusta intiimin kuvamateriaalin jakamisen riskeistä. Lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä digitaalisessa mediassa on 12–17-vuotiaiden lasten ja nuorten mukaan yleistä, kertoo Pelastakaa lapset -järjestön selvitys. Järjestön nettipohjaiseen kyselyyn vastasi yhteensä 3 210 yläkoululaista ja lukiolaista. "Koulussa toiset pojat nimittelivät tytöksi" – Enzo Veleizán, 17, kehottaa poikia näyttämään tunteensa macho-kulttuurin lävistämässä Argentiinassa.
SALTA Enzo Veleizán on lakannut kyntensä tummiksi ja pannut hopeista glitteriä poskipäilleen.
Samoin on tehnyt moni kaupunginvaltuuston mahtipontisen palatsin edessä istuva nuori. Ryhmä suunnittelee marssia seksuaalikasvatuksen vaatimiseksi kouluihin. Puhetta johtaa karismaattisella otteella Veleizán, 17. Lukiota käyvä Veleizán haluaa ravistella konservatiivista kotiseutuaan, pohjoisargentiinalaista Saltan kaupunkia. – Ihmiset tukevat täällä menneen vuosisadan ajatuksia, ja katolisuus on läsnä joka elämänalueella. Pienenä Veleizán ei välittänyt muiden poikien tapaan jalkapallosta. . – Koulussa toiset pojat nimittelivät minua tytöksi, koska leikin aina tyttöjen kanssa, Veleizán muistelee, mutta korostaa samalla, ettei varsinaisesti kärsinyt kiusaamisesta. Annan terveystiedon sivut - Videoita. Nuortenlinkki. Seksivisa - Nuortennetti. Kun sukupuoli tuntuu väärältä – 16-vuotias genderfluid-nuori löysi itsensä vertaistuen avulla.
Vieressäni rantasaunan terassilla istuu 16-vuotias Lehto.
Auringonsäteet kimaltelevat järven pinnasta. Lehto luo katseen järvelle. Lehto ei ole tyttö tai poika. Hän syntyi vuonna 2002 tytöksi, mutta nyt hän on genderfluid. Hän käyttää itsestään myös tytön tai pojan etunimiä, mutta hänelle oma neutraali nimi on Lehto. Emme käytä jutussa Lehdon koko nimeä emmekä paljasta hänen äitinsä henkilöllisyyttä asian arkaluontoisuuden vuoksi. Kolme jännityksen ja itsensä etsimisen vuotta on takana. Yläkoulu jännityksen ja muutoksen aikaa Lehto aloitti yläkoulutaipaleensa uudessa tilanteessa. . – Mietin silloin, että minä tykkään myös tytöistä, enkä pelkästään pojista, muistelee Lehto. Santeri Seppälä tiesi jo päiväkodissa olevansa oikeasti poika, vaikka oli syntynyt tytön kehoon. Santeri Seppälän, 19, lapsuus oli hyvää aikaa.
Vanhemmat huolehtivat ja rakastivat, ja vaikka he myöhemmin erosivat, Posion kesämökille mentiin silti aina yhdessä. Ala-asteella Santerin nimi oli vielä Veera. Kavereita oli paljon, mutta leikit sujuivat paremmin poikien kuin tyttöjen kanssa. Talvella he kaivoivat lumeen käytäviä ja leikkivät kukkulan kuningasta. Kesäisin käytiin vesisotaa ja rymyttiin miekkojen kanssa metsässä. – Olin yksi jätkistä. Opettajat huolestuivat. MatchMaker. ViVa murtaa raskausmyyttejä! ViVa murtaa seksimyyttejä! ViVa nuoret: Hedelmällisyyden suojelu. Kun sukupuoli tuntuu väärältä – 16-vuotias genderfluid-nuori löysi itsensä vertaistuen avulla.
“Olenko minä ok, riitänkö minä ja onko maailma tällainen?” – Liian monella pojalla ei edelleenkään ole tilaa puhua tärkeistä asioista. Kun puhutaan miehistä ja tunteista, on aloitettava alusta.
Siis pojista. Kysyimme Poikien Talosta ja Poikien Puhelimesta, mitkä asiat poikia mietityttävät. Samalla selvisi muutama syy sille, miksi aina ei ole niin helppo kertoa, miltä tuntuu. Tehdäänpä heti alusta asti selväksi: pojat ja nuoret miehet haluavat puhua asioistaan ja tunteistaan yhtä paljon kuin tytötkin. Osa pojista on puhumisessa erittäin hyviä, osalle se on todella vaikeaa.
Poikien Puhelimen esimies Miguel Reyes on vastannut poikien soittoihin 10 vuoden ajan. . – Meille soittaa välillä tyttöjä, ja heillä on aika laaja skaala tunteissa verrattuna joihinkin poikiin, jotka vain sanovat, että kaikki on päin vittua, Reyes sanoo. Poikien Talon johtaja Kalle Laanterä on sitä mieltä, että puhumattomuus ei ole biologiasta kiinni. Opetetaanko pieniä poikia nimeämään ja käsittelemään tunteitaan? Omista tunteista puhuminen on tärkeää, jotta voi ratkaista ongelmiaan ja osallistua sosiaalisiin tilanteisiin. Näkökulma. Väkivalta.