5 Ideas for the One iPad Classroom. I am excited to be part of a plan to roll out iPads to all teachers in my school this spring.
All classroom teachers in our schools will be getting an iPad, an Apple TV for projection and a stand to utilize the device as a document camera. The initial goal of this one iPad classroom is to allow wireless mirroring of an iPad through the projector in the classroom. This will add some interactivity and recording capabilities. I can think of many good ways to utilize this iPad equipped classroom, but of course, this is not yet something I have gotten my hands on so my depth of knowledge and experience has a lot of room for growth.
Here are some things I hope to try. 6 Helpful Tips For The 1 iPad Classroom. By Ben Lovegrove, inkids.com.au While most educators and teachers are aware of the benefits that can arise in the classroom through the use of iPads and tablets, budgetary constraints can often limit the way that technology can be used to augment learning activities in smaller schools (or school districts).
In many cases, schools find that the money required to buy iPads for an entire class would be better spent on other equipment or products but this doesn’t mean that the classroom should be an iPad free zone. Skolburken. Cirkelmodellen. Välkommen till Radioapan. Unga Fakta - en sajt för nyfikna!
ABC-klubben. ABC-klubben. Här finns kompletterande material till ditt arbete med ABC-klubben.
Berättartävling åk 3! Låt dina elever i åk 3 skriva en egen ABC-klubbsberättelse! Läs mer Ladda ned julkluringar! Ladda ned ABC-klubbens kluriga julrebusar och julkorsord. Visa på smartboarden eller skriv ut och kopiera. Filmer med Mats Wänblad Ska du börja med ABC-klubben i förskoleklass eller åk 1? Gratis korsord med påsktema! Har ni en stund över efter påskpysslandet?
Skriv ut ABC-klubbens påskkorsord, kopiera och dela ut i klassen. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?
Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Träna din hjärna – och kom ihåg mer.
STÄRK-SPRÅKET-STÄRK-LÄRANDET-skolan.pdf. Appar för elever i behov av läs- och skrivstöd. By phaewilk MorgueFile Jag brinner för att alla elever ska få tillgång till litteraturen, att få uppleva bokstävernas underbara värld.
Jag är själv en bokmal men läser idag nästan uteslutande med öronen (jag lyssnar på ljudböcker). Inte för att jag har läs- och skrivproblem utan för att jag gillar det:) Jag har ett val. Fördomar finns överallt, och mer än en gång har jag fått höra: äh du har ju inte läst boken, du har ju bara lyssnat på den…. Jag brukar upplysa dem om att man kan läsa med både ögon och öron;) Trots detta är det för en del människor inte helt rumsrent att lyssna på ljudböcker, ”det är inte att läsa på riktigt”. Jag önskar att alla elever på sina egna villkor ska få möjlighet till att ta till sig alla spännande äventyr som gömmer sig bakom alla bokstäver, och inte bara det. By Sgarton MorgueFiles Men om jag har svårt att läsa eller skriva är det inte lika självklart att jag blir uppmanad att använda något redskap för att kunna presetera lika bra som mina klasskamrater. ASL – språklekar och motorikövningar istället för bokstavsformande.
Publicerad av Charlotte Christoffersen Vi är just nu inne i ett skifte när det handlar om läs- och skrivinlärning i skolan.
Om 10 år kommer det vara helt främmande för oss hur vi fram till nu har tänkt att det ska gå till. Det tror Carola Rehn-Lindberg som träffade 60 pedagoger i Malmö som vill använda sig av skriv- och läsinlärningsstrategin ‘Att Skriva sig till Läsning’ på dator (ASL) när de tar emot nya barn inför höstterminen. De sista åren har ett stort antal pedagoger i Stockholm fått utbildning och handledning i ASL av Carola Rehn-Lindberg och hennes kollega på Medioteket i Stockholms stad. ASL möter barnet där den är. Entreprenöriellt lärande – vad är det? Jag skrev tidigare ett inlägg om hur jag tänker kring LPP-arbetet och då lovade jag att jag även skulle skriva ett inlägg om entreprenöriellt lärande.
Begreppet entreprenöriellt lärande är nytt för många av oss men innebörden är inte ny på något sätt. Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet kring entreprenörskap i skolan och detta ska genomsyra skolans alla nivåer. Enligt regeringens Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet (.pdf) ska entreprenörskap löpa som en röd tråd genom hela utbildningssystemet. Hela utbildningssystemet. Från förskola till högre utbildning, alltså. Entreprenörskap är en av EUs 8 nyckelkompetenser för livslångt lärande och de entreprenöriella kompetenserna är efterfrågade på arbetsmarknaden. Entreprenörskap är ett nytt ämne i gymnasieskolan. En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang. (Lgr 11, kap 1) Visst känner ni igen det?