Pedagogsajten Familjen Helsingborg. Höst sånger - Tecken som stöd - Toppbloggare på Womsa. Fick tips på en sida som hade lite höst sånger sidan hittar ni här.
Jag tog mig friheten med att sätta lite tecken till sångerna samt att göra sångkort man kan använda i en t.ex sångpåse. Då får man skriva ut alla sånger och göra ett tillhörande sånghäfte till påsen. Sångkorten finner ni här, länkar till sångerna under respektive sång. Höst sånger - Tecken som stöd - Toppbloggare på Womsa. Classroom Timers - Fun Timers. Material för uppstart. Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren.
Möjlighet till utveckling och kunskap, möjlighet till utmaning och skapande av varje elevs bästa skola. Här delar jag med mig av uppstartsmaterial. Glöm inte att använda det utifrån ett tydligt syfte, varför, hur och vad – nyckelorden. Läs mer om mina uppstartstankar här: tankar Material. LegiLexi. Uppstart – uppgifter. Är ni redo för läsåret 2016 / 2017?
Jag hoppas att ni känner er laddade med ny energi och jag vill önska er ett fantastiskt läsår. Glöm inte att ni gör skillnad varje dag! Kompisvecka. Att skapa gruppdynamik är vårt ansvar dock kan det ibland kännas som ett omöjligt uppdrag.
En grupp pendlar mellan olika tillstånd och faser. Inte sällan måste vi börja om och gå tillbaks, hitta nya verktyg och metoder. Det innebär att vi som pedagoger behöver arbeta med gruppen och vara lyhörda, först då kan vi börja främja, förebygga och hitta framgångsfaktorer. Där sitter de, 20 fantastiska personligheter, var och en beundransvärda på sitt sätt. Efter mycket tid tillsammans börjar jag känna dem väl, varje liten egenskap. Gruppstärkande övningar – Kooperativt Lärande. Innan en grupp kan arbeta och lära tillsammans krävs att vi låter eleverna lära känna varandra och att vi ger tid till gruppstärkande övningar.
Trots att det kan kännas som att detta tar tid från viktig kunskapsinlärning, får du och klassen igen det när det senare genom att gruppen kan arbeta mer effektivt tillsammans. En oerhört viktig uppgift vi som lärare har är således att skapa ett tillåtande klimat i klassrummet där varje elev får ta plats, vågar försöka och vågar misslyckas samt uppmuntrar sina klasskamrater att göra samma sak. Många strukturer som är bra för kunskapsdelning och fördjupning av förståelse kan också vara fantastiskt bra att använda just för att jobba ihop en grupp och skapa detta klassrumsklimat vi eftersträvar – vare sig det är en nyskapad grupp eller en grupp som inte riktigt fått till det. Namnlekar Det finns mängder av olika sätt att lära varandras namn på.