background preloader

Objectes d'aprenentatge

Facebook Twitter

Simulaciones. La simulación por ordenador facilita la experimentación de hipótesis de trabajo con un modelo de la realidad.

Simulaciones

El uso de simulaciones en el ámbito educativo resulta muy apropiado en determinados aprendizajes. Gracias a la simulación se puede diseñar un modelo de un sistema real para que el alumnado realice experiencias con él con la finalidad de comprender el comportamiento del sistema o bien de evaluar nuevas estrategias para el funcionamiento del mismo. Características No siempre es oportuno sustituir lo real por lo virtual pero en ocasiones y sobre todo en las fases iniciales del aprendizaje las simulaciones pueden aportar prestaciones interesantes: Facilidad.

Algunos ejemplos de simulaciones La simulación se puede proponer en muy distintas áreas y en este artículo se recogen algunos ejemplos concretos: Experimento sobre la densidad de un objeto. Experimentos con ondas. Objetos de Aprendizaje (OA), utilizados como un recurso didáctico que pretende favorecer el acceso a contenidos educativos. En el contexto de las bibliotecas como promotoras de la Alfabetización Informativa (AI), existe una gran variedad de recursos utilizados para tal fin.

Objetos de Aprendizaje (OA), utilizados como un recurso didáctico que pretende favorecer el acceso a contenidos educativos.

En este post quiero enfocarme en los llamados Objetos de Aprendizaje (OA), utilizados como un recurso didáctico que pretende favorecer el acceso a contenidos educativos. Cada vez más las bibliotecas se están involucrando en los procesos de enseñanza-aprendizaje, como apoyo a la labor docente, a través de servicios y recursos didácticos que pueden ser aprovechados por los usuarios; se suman además las ventajas ofrecidas por las Tecnologías de Información y Comunicación, bajo la premisa de posibilitar la autonomía del aprendizaje. Dicho aprendizaje debe estar estructurado de tal manera que facilite los contenidos y sean asimilados por los estudiantes. Una de las iniciativas que da lugar a este tipo de aprendizaje son los llamados OA, que se han sumado a las colecciones de nuestras bibliotecas. Pero ¿dónde están y a qué nos referimos con OA? Doc 22391979 1. Conexión de repositorios educativos digitales: educonector.info - María Soledad Ramírez Montoya, Fernando Jorge Mortera Gutiérrez.

Recursos%20aprenentatge e learning catala. Objecte d'aprenentatge. El concepte d'objecte d'aprenentatge, de l'anglès learning object, s'ha popularitzat per a fer referència als recursos per a l'aprenentatge que es preparen per a reutilitzar-los.

Objecte d'aprenentatge

Aquesta preparació la poden fer els mateixos autors del recurs, però també pot ser una adaptació de recursos previs per a fer-los més reutilitzables. Un objecte d'aprenentatge és un recurs digital preparat especialment per a formar part de cursos o altres experiències formatives. Un exemple senzill d'això és el d'una pàgina web que explica com es resolen equacions de primer grau [1]. Un altre de més complex pot incloure activitats interactives amb sons, orientades a fer que els més petits apreciïn la música clàssica i s'hi introdueixin [2]. Objectes d'Aprenentatge (OA) - SCORM - Toni Hortal. Definicions Algunas diferències fonamentals entre els OA i altres mitjans instruccionals existents:· els OA se poden desenvolupar com a components instruccionals petits que es poden reutilitzar en diferents contexts d’aprenentatge· són entitats digitals que estan accessibles a Internet· els que produeixen aquests objectes d’aprenentatge poden col·laborar i beneficiar-se’n Avantatges dels OA AccesibilitatFlexibilitatReutilitzablesPersonalitzacióDurabilitatGranularitat Característiques dels OA Ser autocontingutsSer interoperablesSer reutilitzablesSer duradors i actualitzablesSer de fàcil accés i maneigSer seqüenciables amb altres objectesSer breus i sintetitzatsHan de complir amb les lleis de drets d’autor existents Tipus d’OA simulacionsminitutorialsresumsdescripcionsdemostracionsmodelsexemplesproblemes i estudis de casoseinesexercicis de repetició, test i avaluació Formats dels OA Tot tipus de format multimèdia:PresentacionsTextFlashVídeoHTML.

Objectes d'Aprenentatge (OA) - SCORM - Toni Hortal

Els Objectes d'Aprenentatge (OA) - Snackson. La seva aparició es remunta als anys 70 als països llatinoamericans.

Els Objectes d'Aprenentatge (OA) - Snackson

Aquests es van anar estenent arreu del món i van anar evolucionant amb els anys fins adquirir la seva identitat, la qual va ser atribuïda per Wayne Hodgins (1992), qui va desenvolupar el concepte entorn de la fragmentació de continguts per tal de facilitar i dinamitzar l’aprenentatge de forma senzilla, permetent avançar en la construcció del coneixement fins arribar a aprenentatges més complexos i de major projecció. Definicions A posteriori van néixer equips de treball relacionats —com l’IEEE, l’LTSC—, els quals van crear la seva pròpia definició d’objecte d’aprenentatge (OA). Altres entitats van crear també les seves, així com professionals, etc. Podem dir que gairebé hi ha tantes definicions com persones! Característiques dels OA.