background preloader

1000s FREE Primary Teaching Resources & Printables - EYFS, KS1 and KS2

1000s FREE Primary Teaching Resources & Printables - EYFS, KS1 and KS2

http://www.sparklebox.co.uk/

Related:  Webbsidor Bra sakerlärarresurserPlaneringar

Naturvetenskap och teknik tips Nu var det dags att prova 3% mjölk och 40% grädde. Vad händer i de båda tallrikarna? Blir det samma resultat? Varför? Learning Study Variationsteorin är en vetenskaplig teori om lärande som är utvecklad från den Fenomenografiska forskningsansatsen. Teorin fokuserar vad som skall läras och hur innehållet kan behandlas för att det skall vara möjligt att lära. Teorin består av tre delar, Lärandeobjekt, Kritiska aspekter och Variationsmönster. Lärandeobjekt är den förmåga läraren vill att eleverna skall lära.

Att skapa rutin som lärare inför första arbetsveckan Jag ska börja nytt jobb efter semestern och då det var ett par år sedan jag bytte skola; tre för att vara exakt när min gamla skola slogs ihop med min nuvarande men hela 12 år sedan jag började i den kommun jag jobbar i nu, så känns det lite som att börja om på ny kula då jag nu går vidare till grannkommunen. Jag är lite av en strukturmänniska och vill vara mentalt förberedd på bästa sätt så jag har gjort en checklista inför första veckan. Kanske är du också på väg mot nya äventyr och vill ta del av min checklista, eller så är du helt ny i yrket som lärare och inte har gått igenom denna första tiden som faktiskt är väldigt mycket mer än den praktik du kanske har mött. Under denna första tid ska man hinna göra en massa saker man kanske inte har sett under sin praktik och som är en del av läraryrket men som inte är lika synligt då det sker i början av terminen.

Berättande Berättelser, foto och film Skapande och berättande har alltid haft en central roll i skolan. Nu kan finns det en mängd verktyg som gör att eleverna kan göra snygga och proffsiga produktioner. Om de sedan publicerar sina verk kan de nå en större publik än det egna klassrummet, det kan ge en större motivation för skolarbetet. Det blir viktigt på riktigt! Tio tips för en inkluderande skolstart Många barn och ungdomar är nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola. Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den närmaste veckan. Här är tio tips för att få elever som har en positiv inställning till skolan: 1. Att filma i skolan och berätta om olika ställen (receptionen, skåphallen, matsalen, klassrummen osv) och sedan skicka filmen till elever är ett effektivt sätt att förbereda och dämpa oro.

Tio tips för en inkluderande skolstart Detta blogginlägg har jag skrivit förut och har nu reviderat det lite eftersom det uppskattats som påminnelse inför den viktiga skolstarten. Texten vänder sig till alla som möter elever och är tänkt som ett underlag för att samarbeta om en inkluderande skolstart. Många barn och ungdomar börjar kanske känna sig nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola. Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den första veckan. Tipsen nedan gäller från förskola till gymnasium. Ett "fruktfat" av tips och idéer från skolans värld grundat i Pedagogiska Planeringar! Efter att ha läst Dylan Wiliams bok nu det sista så blev jag sugen på att bläddra tillbaka i min gamla litteratur och märker att det finns många tankar som hänger ihop med de tankar som jag reflekterade kring när jag läst Att följa lärande. Säkert självklarheter för många men för mig är det viktigt att få sätta egna ord på mina tankar. Samla det jag läst, sett och hört och sammanfatta mina tankar. Slutpoängen i förra inlägget var att kanske fungerar de 5 nyckelstrategierna lika bra på oss lärare, för att höja lärarkvaliteten. Att höja lärarkvaliten var en viktig poäng av Dylans inledning ”vi måste hjälpa de lärare som redan tjänstgör i våra skolor att bli bättre om vi vill säkra vårt framtida ekonomiska välstånd”.

jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Ta hjälp av ”De sju frågorna” med bildstöd för ökad studiero Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg om hur man kan använda bildstöd för att stötta kring struktur och rutiner. Idag blir det ett lite kortare inlägg om ”De sju frågorna” vilka är bra att ha i åtanke när man t.ex. planerar för en aktivitet och ger instruktioner. Som jag skrivit tidigare är det ofta skönt för de flesta att veta de grundläggande ramarna för en aktivitet men för en del personer är det extra viktigt att veta detta. Detta för att minska stressnivå och därmed frigöra energi till att fokusera på att arbeta med målet med aktiviteten istället för att sitta och oroa sig över och tänka på till exempel hur lång tid man har på sig eller vilket material man behöver och vad som kommer att hända efter aktiviteten är slut.

Faktatext – cirkelmodellen Eleverna skriver med stor glädje, vi använder oss utav ASL vilket stöttat eleverna att kunna fokusera mer på texters innehåll och form snarare än det motoriska kravet att forma bokstäver. De har fått skriva olika texter utan att vi gått närmre in på själva textstrukturen. Nu känner jag dock att de är redo att få redskap för att strukturera sitt skrivande.

Ewas länkar för lågstadiet Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Fria Nationalencyklopedin Här hittar du korta förklaringar till alla NEs uppslagsord. planering för läsåret - Helena Kvarnsell Hej och glad hösttermin! Nu om inte nyss är det dags att skapa förutsättningar för ett lugnt och bra läsår, arbetstidsmässigt. Så här gör jag: Jag skapar en tabell där alla dagar för läsåret finns med. I den skriver jag in skolgemensamma händelser som friluftsdagar, nationella prov, lovdagar, studiedagar, temadagar etc som kommer att påverka undervisningen på något sätt.

Turas om: Positivt tänkande – Kooperativt Lärande För att elever ska kunna samarbeta på ett fungerande och lärande sätt behöver de få möjlighet att träna på samarbetsfärdigheter. En av dessa är konsten att möta det andra säger på ett positivt sätt. Hur medlemmarna i gruppen bemöter idéer och tankar från andra bestämmer hur mycket eleverna vågar dela med sig.

Ikon klar = Material läggs ut Många av er har säkert redan börjat jobba denna eller veckan innan, själv sätter det igång på måndag, jag längtar som bara den! Det är alltid skönt med sommarlov, men denna gång har det känts väldigt långt. Troligen på grund av det dåliga vädret (i alla fall där jag befunnit mig mestadels). Men nu till det väsentliga, här kommer lite av det material som jag så här långt har hunnit markera med Fröken Leo ikonen (går även att ses som profilbild). Alla får självklart använda materialet och gärna dela med sig om vart de funnit det.

Related:  Educational Worksheets/PrintablesWORK SHEETSLearning Activities, Energisers and FillersWorksheetseducation