background preloader

Appar för elever i behov av särskilt stöd

Appar för elever i behov av särskilt stöd

http://www.skolappar.nu/sarskilt-stod/

Related:  data och appar

iOS 11 - Nya funktioner för skola och förskola Apple kommer att släppa sitt nya operativsystem iOS 11 i höst, men redan nu har de gått ut med information om vilka nyheter som är att vänta, och det är väldigt bra funktioner för skola och förskola! Här är de funktioner som jag ser som de mest användbara: Skärminspelning En av de mest efterlängtade funktionerna i Skolsverige. Äntligen kommer du att kunna spela in vad som händer på skärmen! Files app

Välkommen till LÄTT ATT LÄRA! Har haft mycket att göra. En del länkar är döda och jag tänker nu jobba med att uppdatera varje sida. En sida i taget. Snart ska hemsidan fungera som vanligt igen. Maila mig gärna tips om någon länk har dött. 99 råd och tips för en lyckad enkätundersökning Innan du börjar din enkätundersökning 1. Bestäm varför du vill göra en enkätundersökning. Att svara på frågan ”varför?” är steg ett. Isak Skogstad: "Kasta ut datorerna från klassrummen" Alan Eagle har en examen i datavetenskap från ett prestigefyllt universitet och arbetar som rådgivare åt Googles företagsledning i Silicon Valley. Tekniska prylar utgör en lika självklar del av Alans arbetsdag som för de allra flesta av oss andra. Det är för många otänkbart att föreställa sig hur man skulle kunna jobba utan skärmarnas närvaro. Alan har dock valt bort den skärmintensiva vardagen åt hans två barn. I New York Times berättar han hur barnen har placerats på en Waldorf-skola där skärmar i klassrummen är bannlysta – och han är inte ensam. Faktum är att de flesta av skolans elever kommer från familjer med kopplingar till tech-industrin, och många av föräldrarna arbetar på företag som är världsledande inom digitalisering.

Mattefabriken - Jag kan inte logga in, vad gör jag? Kontrollera ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord, t.ex. att du har använt stora och små bokstäver rätt. - Hur får jag tillgång till materialet? När du köpt din produkt på Sanoma Utbildnings webbplats registrerar du dig här och kan börja använda tjänsten genom de licensnycklar du tilldelas vid köpet. Dina köpta produkter hittar du i din digitala bokhylla när du loggar in här på suonline.se.

LÄNKAR Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet. Inledningsvis, under eller i slutet av en lektion/ett projekt kan man ge eleverna möjlighet att dels formulera för sig själva och dels återkoppla till läraren hur de uppfattat målet, genomgången eller instruktionerna. Det brukar kallas för exit tickets och jag och mina elever brukar använda oss av följande kanaler för detta ändamål. Padlet – padlet.com – Många lärare använder sig av post-it-lappar för att synliggöra tankar och idéer. Vill man fortsätta med den strukturen är Padlet ett utmärkt och användarvänligt verktyg att använda då det fungerar ungefär som en kollaborativ digital anslagstavla. En kort guide finns här!

Tio kritiska frågor om skolans digitalisering – Omvärldsbloggen Skolans digitalisering behöver eftertanke, menar professor Neil Selwyn, och därför har han sammanställt tio kritiska frågor att diskutera. Han var en av de två brittiska forskarna på en pop up-konferens om skolans digitalisering den 19 juni som arrangerades av tre institutioner och en forskningsmiljö vid Göteborgs universitet gemensamt på Pedagogen i Göteborg. Fler inlägg från konferensen publiceras på bloggen framöver. Svårt förstå historieböckerna Gymnasieelever förväntas kunna läsa historietexter kritiskt och analytiskt. För att klara det krävs att man förstår språket. Lotta Olvegård, doktorand vid Göteborgs universitet, har därför undersökt hur bra gymnasieelever förstår lärobokstexter i historia. Hon har dels samtalat med elever om innehållet och språket i texterna, dels analyserat dem språkligt.

Related: