background preloader

Övrigt

Facebook Twitter

TomTitsExperiment. Struktur: Fråga, fråga, byt! Struktur: Fråga, fråga, byt! En struktur inom Kooperativt lärande är Fråga, fråga byt! Denna struktur passar ypperligt för att lära sig nya ord och begrepp. Den är enkel att använda och går att använda både i helklass och för parträning. Strukturen blir ofta populär bland eleverna då de får snabb feedback på sina kunskaper och snabbt lär sig nytt. Använd den för att introducera svåra ord innan läsning av text eller för att repetera begrepp inom matematik eller annat ämne.

Dela ut ett kort till varje elev.Instruera eleverna att gå omkring i klassrummet med handen uppe.När de möter en annan elev med handen uppe gör de high five. HÄR finns ett färdigt exempel med matematiska begrepp. Med den här strukturen är det enkelt att stegra svårighetsgraden. Klassexempel. Almanacka, kalender. Index. 01 sep2014 Vad är Bildtema?

index

Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. New Sims - PhET Simulations. Digital resursbank Discovery Education Espresso F-6 Digitalt Liber. Vanliga frågor digitalt Tel 08 690 92 30.

Digital resursbank Discovery Education Espresso F-6 Digitalt Liber

Digital verktygslåda BFL+IKT – NORDSTRÖM EDUCATION. Här hittar ni ett lite längre undervisningstips och en sammanställning av olika resurser för hur lärare och elever kan utveckla sin källkritiska förmåga och digitala kompetens i undervisningen.

Digital verktygslåda BFL+IKT – NORDSTRÖM EDUCATION

Tipset kommer att följas upp med en sammanställning av olika Creative Commons-licenser. Koppling till läroplanen ”Eleverna ska kunna orientera sig i en komplex verklighet, med ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Studiefärdigheter och metoder att tillägna sig och använda ny kunskap blir därför viktiga. Det är också nödvändigt att eleverna utvecklar sin förmåga att kritiskt granska fakta och förhållanden och att inse konsekvenserna av olika alternativ.” Ur Lgr11, Kap.1 Skolans värdegrund och uppdrag, sid 9 ”Eleverna ska också kunna orientera sig i en komplex verklighet med stort informationsflöde och snabb förändringstakt. Kunskapsvägg åk 4-6. Nu har jag uppdaterat alla ämnen för åk 4-6.

Kunskapsvägg åk 4-6

Även här har jag ändrat det som är reviderat i Lgr 11 men jag har också hittat en del småfel samt gjort någon ny skrivning (ser ni några fel hör gärna av er då det är lätt att missa). Eftersom det är en hel del som är lika i de tre no-ämnena biologi, fysik och kemi så har jag även gjort en gemensam fil där jag har satt samman det som är lika i det centrala innehållet i samma moln. Det hittar du under bilden Biologi, Fysik och Kemi. På så sätt tar no mindre med plats när man sätter upp det. Klicka på bilden för att komma till respektive ämne där pdf finns att ladda ner. Plugga bättre: Mindmap - UR Skola.

Bloggar

Testa nya läromedel Övrigt grundskola Grundskola Liber. Pinterest: Upptäck och spara kreativa idéer. Barn utsatta för sexuella övergrepp - Rädda Barnen. Formativ bedömning. Skolplus - Digitala läromedel för grundskolan. No åk F-6. Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011. 1 Skolans värdegrund och uppdrag Grundläggande värden Skolväsendet vilar på demokratins grund.

Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011

Skollagen (2010:800) slår fast att utbildningen inom skolväsendet syftar till att elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla. Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika egenart och därigenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa i ansvarig frihet. Unga Fakta - en sajt för nyfikna! Inlästa läromedel för elever med dyslexi och läs- och skrivsvårigheter. SurveyMonkey : logiciel gratuit de sondage en ligne et de questionnaire. Betyg – så funkar det! Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till.

Betyg – så funkar det!

Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma. Filmen är helt fri att visa och sprida på det sätt ni tycker är lämpligt. Creative Commons-licensen finns längst ner på sidan. Checklista för källkritik. SurveyMonkey : logiciel gratuit de sondage en ligne et de questionnaire. Utforska - GOTD. NE.se.

Begreppsmaskin. Skolplus - Digitala läromedel för grundskolan. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Länkskafferiet - Skolämnen. En lekfull mattesajt på flera språk.

Länkskafferiet - Skolämnen

Ta hjälp av den lekfulla musen och hitta skojiga mattelekar. Gissa gåtor, lär dig dela lika, bygg torn, eller hitta rätt form. Språken är svenska, arabiska, finska, samiska, spanska, sorani (sydkurdiska) och turkiska. Flash Player behövs på datorn. UR.se - Kunskapsbanken. Lärlabbet: Se mobbning. Start. AnswerGarden. Fira FN-dagen i skolan! I år firar FN 70 år!

Fira FN-dagen i skolan!

Vill du uppmärksamma FN-dagen i din klass? Här kan du hitta årets skolmaterial och tävling. Skolmaterial FN-dagen 2015 Fira FN-dagen och FN 70 år med Svenska FN-förbundet! Detta skolmaterial innehåller berättelser om barn i världen som påverkas av FN:s arbete, samt fakta, diskussionsfrågor och övningar. Materialet finns som pdf att ladda ner samt i tryckt form att beställa.

Lektionsbanken.se - Lärare inspirerar lärare. Start. SLI.SE. Skolbanken. Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar.

Skolbanken

Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Den växer dessutom så det knakar. Materialet har tagits fram av pedagoger från hela landet, som använder det på riktigt med barn och elever i förskolor och skolor. Om du hittar planeringar, matriser eller samtalsmallar som du tycker är intressanta så kan du dela med dig till kollegor genom att Tipsa, Twittra och Gilla materialet.