background preloader

Lektion.se

Lektion.se
Lektion.se är Sveriges största lärarsajt. En mötesplats för lärare och alla som arbetar i den svenska skolan. I vårt lektionsarkiv finns tusentals tips och idéer till din undervisning. I Leverantörsarkivet hittar du allt som har med skola att göra. Söker du lärarjobb hittar du lediga skoljobb i vårt Jobbarkiv. Som medlem har du även tillgång till vårt Forum och medlemmarnas egna länktips.

http://www.lektion.se/

Related:  Flera ämnenlärarresurser

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna!

Gratisskola och gratisskole Gratisskola.se och gratisskole.dk är en sida med många tusen gratis dokument för oss i skolan. Det är arbetsblad, mallar, bilder, underlag för teman med mera med mera. Man kan söka på ämnesord, olika ämnen och årskurser och teman. Logga in på Hjärntorget Popup-blockerare Denna webbplats använder sig av popup-fönster. Vänligen se till att eventuella popup-blockerare är avstängda. Cookies Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Han skapar en oas på taket med Pinterest Gå med i Pinterest och hitta (och samla!) allt som inspirerar dig.

Ewas länkar för lågstadiet Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Serier i undervisningen – Bamse specialtidningar Bamse specialtidningarrdgrafiska2015-01-07T14:02:46+00:00 Det finns en rad tidningar som Bamseredaktionen har tagit fram i samarbete med olika organisationer som går att beställa i klassuppsättning via nedan länkar. I många fall är det kostnadsfritt att beställa, men undersök saken med respektive organisation. Bamses hjärnpyssel Ge hjärnan gymnastik och träna minnet med Bamses Hjärnpyssel. Beställ material här: hjarnfonden.se

GR-Utbildning, Läromedel Göteborg (AV) / Standardsökning SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken. Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det. Om du inte är säker på titeln kan du prova med att skriva t.ex.

Bra hemsidor med gratis arbetsblad Gratisskola.se och gratisskole.dk är en fantastisk resurs med tusentals material och arbetsblad. På worksheet works skapar du skräddarsydda arbetsblad på ett kick! Här är det mest matematik som man kan använda. Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här. Alla verktyg är gratis men vill du ha flera finesser och bättre lagringskapacitet har de flesta även en betalversion. I ditt kursarbete kommunicerar vi främst vi lärplattformen (MyMoodle) men de verktyg som presenteras här kan ses som komplement. Hör gärna av dig om du saknar något. jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig. En svensk översättning av begreppen kan vara statiskt och dynamiskt tankesätt.

Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Det jag saknar på de lektionerna är att eleverna får pyssla på egen hand, får chans att lägga saker tillrätta i minnet och lära utan att de märker det. För att få mer av detta beslöt jag att införa matematikstationer på torsdagsförmiddagarna. Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken »

Related:  lektionsbankandrealLesson Plans, Inspiration & Trainingingag