background preloader

LuontoPortti

LuontoPortti

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/

Oppimisen tvt-välineet OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16. Huom! Netiketti -koulutus 6.8. järjestetään poikkeuksellisesti klo 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. untitled Pyydettiin helppoja viljelyohjeita. Vasta parin vuoden harrastelija-testailijan kokemuksella annan jotain niksejä. Virallista permakoulutustahan saa tehdä vain tutkinnon suorittanut. Jos ei halua tuhota symbioottisia sienijuuristoja, kasvimaan voi perustaa ja helposti sitä parantaa kattamalla. Kattaminen suojaa maaperää luonnonvoimilta.

Puulajit Metsät peittävät kolmanneksen maapallon maapinta-alasta. Tämä uusiutuva luonnonvara ja ihmiskunnan elinehto käsittää noin 45 000 eri puulajia, valtaosaltaan lehtipuita. Tätä taustaa vasten meidän kotimainen puulajistomme on hyvin suppea; 25-30 lajia. Tarkka luku riippuu siitä, mihin puun ja pensaan välinen raja vedetään. Suomessa luontaisesti kasvavista puulajeista kerrotaan: Kouluvierailut — Luonto-Liitto Luonto-Liiton Itämeri-, metsä-, susi- ja Ilmari-ilmastolähettiläät ovat vierailleet vuosien varrella Suomen kouluissa keskustelemassa lasten ja nuorten kanssa luonnosta ja sen suojelun merkityksestä. Kouluille tarjotaan myös mahdollisuus oma-aloitteisesti käyttää vierailujen materiaaleja ja ideoita toiminnassaan. Vierailut lisäävät lasten ja nuorten tietämystä ympäristöasioista, haastavat ajattelemaan ja kannustavat toimimaan luonnon puolesta omassa arjessa. Tärkeää kaikilla vierailuillamme on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus pohtia ympäristökysymyksiä ja muodostaa niistä itse omat perustellut näkemyksensä. Kouluvierailuja toteutamme peruskouluissa, lukioissa sekä ammatillisissa oppilaitoksissa.

Pedagogiset mallit OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran viikossa (kaikki Pedagogiset mallit-kategorian koulutukset pidetään klo 16-18) alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä. 5-6 lk OPS: Eliöt ja elinympäristöt Opetussuunnitelma jäsentää eliöitä ja elinympäristöjä käsittelevän aihepiirin neljään alueeseen. Siksi myös oheisessa tarkastelussa pyritään avaamaan kysymystä siitä, mitä asioita aihepiiriin voi sisältyä ja miten ne konkretisoituvat oppisisällöiksi käytännön koulutyössä. Koska oppimateriaalit suuresti määräävät opiskelun kulkua, mistään yksityiskohtaisesta jäsennyksestä ei kuitenkaan ole kyse. Miten perehdytään lähialueiden keskeiseen eliölajistoon?

Rokua Geopark Rokua Geopark on Suomen ainoa matkailualue, joka on saanut UNESCOn Geopark-statuksen. Lisäksi Rokua Geopark on pohjoisin koko maailman yli sadasta UNESCOn Geoparkista. UNESCO on Yhdistyneiden Kansakuntien järjestö, jonka Geopark-kohteeksi pääsevät ainoastaan kohteet, joilla on ainutlaatuinen geologinen perintö. Jokaisella UNESCOn Geoparkilla on oma teemansa. Rokua Geoparkin teema on jääkausi. Verkostotyö hankkeissa ja kehittämisessä OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16 tai 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä.

Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile! Hoksaa-lehti päivittyy harvakseltaan. Hoksaan toimitus ei silti nuku, vaan tekee lehtijuttuja, taittoon toimitettuja käännöksiä ja oppimateriaaleja sekä oikolukee ja toimittaa tekstejä ja päivittää nettisivuja. Tutustu tarjontaan tai jatka linkeistä lehden juttuarkistoihin. Seitsemän sortin päähänpistoja Visastudio haastaa hoksottimesi. Testaa, kuinka terävä olet. "Pienikin pala on tappavan myrkyllinen" – Katso mitkä sienet sekoitetaan helposti keskenään Sienien tunnistukseen on tarkkoja ohjeita, mutta silti tietyt sienet sekoitetaan usein johonkin toiseen samannäköiseen. Keruutuotetarkastaja ja Etelä-Karjalan sieniseuran puheenjohtaja Martti Hakala toi esille sienet, jotka helposti sekoittuvat toisiinsa. Keltavahvero eli kanttarelli on tuttu monelle sienestäjälle.

Teknokas teknologiakasvatuksen keskus Teknologiakasvatuksen keskus TEKNOKAS edistää rakennetun ympäristömme ymmärtämistä ja arvostamista, sekä kannustaa ihmisiä luovuuteen sen edelleen kehittämiseksi. Teknokkaassa vastataan tarpeeseen varmistaa ja kohottaa Suomen innovaatio- ja osaamispotentiaalia. Keskeinen toimintamuoto on kehittää ja levittää yleissivistävän teknologiakasvatuksen sisältöjä, menetelmiä, opetusmateriaaleja ja -välineitä mm. opettajien täydennyskoulutuksen kautta. Teknokkaan sisältöalueita ovat: rakenteet, mekanismit & koneet, sähkö & elektroniikka, automaatio & robotiikka, kemia sekä energian tuottamiseen, varastoimiseen ja käyttämiseen liittyvät perusasiat.

Tutkimus yksilöllisen oppimisen mallista alakoulun 2. luokan opetuksessa ”Voisiko tyttöjen matemaattisen kiinnostuksen puute johtua nykyisistä opetuskäytänteistämme?” Turun yliopiston opiskelija Bettiina Saari teki kandidaatin tutkielmansa aiheesta ”Yksilöllisen oppimisen opetusmalli alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa”. Hänen kattava ja moniulotteinen tutkielmansa on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. Saaren tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuinka yksilöllisen oppimisen opetusmallia käytännössä toteutetaan alakoulun matematiikan opetuksessa, ja millaisia työtapoja ja tehtäviä alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa käytetään. Tavoitteena oli myös selvittää opettajan ja oppilaiden kokemuksia mallista.

Genetiikkaa Genetiikan kerhossa avataan viiden kerhokerran avulla geenien saloja kokeellisten tai toiminnallisten tehtävien avulla. Tehtävien suunnittelussa on pyritty mahdollisimman yksinkertaisiin välineisiin. Jokaisella kerhokerralla esitetään myös aiheeseen liittyvät tärkeimmät asiasanat tai kehotetaan tutustumaan asioihin syvällisemmin. Taustamateriaalia Geenitekniikka-kerhoon:YLE:n sivusto Utahin yliopiston sivuilla entsyymeistä www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/entsyymit/

Nyt alkoi puunhalausviikko - halaa näillä ohjeilla ja jaa kokemuksesi somessa Tällä viikolla vietetään Suomen ensimmäistä puunhalausviikkoa. Puiden halaamisella kannustetaan ihmisiä osoittamaan arvostusta omaa lähiympäristöään kohtaan ja kiinnittämään huomiota omiin lähiviherympäristöihinsä. Kaupungeissa sellaisia ovat puistot, lähiluonto ja lenkkipolut. Vihreässä ympäristössä mieli rauhoittuu, mieliala paranee, verenpaine voi laskea ja syke tasoittua ja vastustuskyky parantua, Viherympäristöliitto huomauttaa. Viherympäristöliiton laatimat puunhalausohjeet kuuluvat näin: – Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät.

Related: