SenTIC's: CONSTRUINT ROBOTS AMB KITS LEGO WEDO I PROGRAMANT AMB L'SCRATCH L’escola Josep Dalmau Carles de Can Gibert del Plà i l’escola Veïnat de Salt participen en el Projecte TIC-TAC, el qual porta a terme l’equip d’Udigital a les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Udigital.edu ens mostra l’equació de l’educació 3.0 que és: Educació 3.0.= Experimenta + Juga + Aprèn. Els principals valors en què es focalitza aquesta iniciativa són, en primer lloc, fomentar el talent i la innovació, a través d’activitats, que, d’una banda, facin ús de les tecnologies més actuals, i, que, de l’altra, promoguin el pensament creatiu i la consciència crítica tot tenint en compte l’espiral del pensament creatiu (imaginar - crear - jugar - compartir - reflexionar - imaginar...).
Aprendo Scratch Cuaderno de trabajo online Aprender a programar en la escuela no tiene porque ser una tarea imposible. Si en lugar de mostrar código en un editor de textos se opta por metáforas visuales, la motivación aumenta notablemente. Scratch es un ambicioso editor multimedia diseñado en el Instituto Tecnológico de Massachusetts, con el que se pueden crear desde historias animadas hasta juegos como el Tetris, pasando por presentaciones interactivas y simulaciones sencillas. Los límites los pone únicamente la imaginación. Para lograr que incluso un niño aprenda a usar Scratch, el entorno de desarrollo utiliza un lenguaje de programación totalmente visual, compuesto por bloques coloreados que se encajan formando estructuras básicas como bucles o secuencias.
ScratchCatalà - Escoles EP!! NO OBLIDEU FER UN LINK DES DE LES VOSTRES ESCOLES A GRÀCIES!! FORÇA SCRATCH!! Escoles sobre les quals tinc constància de l’ensenyament de l’Scratch, ja sigui dins el pla d’estudis o com extraescolar. Si la teva escola esta duent a terme aquesta tasca educativa, no dubtis en comunicar-m’ho. Mostra Escoles i Scratchers en un mapa més gran Videotutorials Scratch 2.0 - wikimanuals De wikimanuals Com fer un piano amb plastilina, MakeyMakey i Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! Com fer un robot virtual amb Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! Com fer un Space Invaders amb Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! Com apagar una espelma, fer girar un molinet i inflar una pilota amb Scratch 2.0 en 5 minuts! Com crear els nostres propis blocs amb Scratch 2.0 en 5 minuts!
Imagina, crea, comparteix Jorge Coderch, Àrea d’informàtica, ciències audiovisuals i la seva didàctica | @jcoderch De ben segur que aquesta proposta: imagina, crea, comparteix, engrescaria qualsevol nen i, perquè no dir-ho, també molts adults. Disposar del temps necessari per imaginar, per tenir els coneixements i les habilitats que ens permetin crear i, a més, poder compartir amb el món les nostres creacions semblen una garantia de motivació i també d’aprenentatge. Buenas prácticas con Scratch - Curso Scratch Un proyecto de innovación educativa cuya culminación es una fiesta en la que los protagonistas son niños y niñas que han desarrollado distintos proyectos tecnológico/científicos en sus aulas con la ayuda y guía de sus maestros y maestras como facilitadores de su tarea. Formando equipos de 5 ó 6 personas y con una metodología pedagógica dinámica y participativa. Este proyecto se encuentra secuenciado a lo largo del curso escolar en diversas fases que van desde difusión de la idea/proyecto, formación del profesorado que va a participar, seguimiento del trabajo realizado por los equipos en los centros escolares y, por último, realización de la jornada “Scratch Eguna”, donde el alumnado de 5º y 6º de primaria exponen, en un contexto no competitivo, sus trabajos basados en Scratch. Gracias al Kit WeDo de LEGO-Education (el motor, el sensor de proximidad y/o el sensor de inclinación) o bien, a cualquier otro Kit Hardware compatible con Scratch (Picoboard, Arduino...) Más información en:
Scratch (llenguatge de programació) Scratch està basat en el llenguatge de programació LOGO i serveix per aprendre a programar a través del joc i l'experimentació i introduir així el pensament computacional. La seva interfície és senzilla i permet tant crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions, com compartir els projectes amb altres usuaris en línia. Els projectes poden ser de temàtica variada, es poden adaptar i orientar a diferents àmbits i objectius. Per exemple, dins l'àmbit educatiu, es pot treballar des de les diferents àrees que recull el currículum de primària. TREBALLANT A L’AULA AMB SCRATCH! Guia Scratch en castellà Aquesta guia pretén acostar el món de la informàtica a nens i joves a través de la programació amb Scratch, de manera que es promoguin connexions amb els interessos personals dels alumnes i es potenciï la seva creativitat i imaginació per aconseguir que l’alumnat sigui capaç de dissenyar i crear el tipus de creacions informàtiques dinàmiques i interactives amb les que es relaciona en el seu dia a dia, i per aconseguir que es desenvolupin com pensadors computacionals, és a dir, persones capaces d’aplicar els conceptes i pràctiques informàtiques a altres aspectes de les seves vides.
Tutoriales Cada proyecto Scratch necesita un conjunto de información sobre los personajes para poder ejecutarse correctamente. Por ejemplo, necesitamos conocer la posición de cada personaje, la dirección a la que está apuntando, su tamaño, etc. Además, podemos guardar otro tipo de datos, como el nivel en el que nos encontramos, el tiempo transcurrido, la puntuación, las vidas, las recompensas recogidas… Cada personaje tiene una serie de características o atributos, que en cada momento de ejecución del proyecto tienen un valor, y que pueden ser modificadas por los programas. ScratchGuiaReferencia.pdf Code Mads - Aprender y enseñar a programar