background preloader

Art Projects for Kids

Art Projects for Kids

http://www.artprojectsforkids.org/

Related:  BildförslagBild

Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck. Såhär la jag upp min lektion i åk 4: Zentanglade landskap med klass 4 Under året har jag arbetat lite med zentangle med de fyror jag undervisar i bild. När jag såg det här tipset blev jag sugen på att göra något liknande med min klass. Jag hade själv gjort tre bilder som jag visade och som de kunde ha som inspiration till mönster. Vi hade också en samling med mönster som vi arbetat med innan. Här finns tips på olika mönster.

Lucka 4: Pappersstjärna Här är en pappersstjärna som jag testat göra efter en beskrivning i tidningen 101 nya idéer. Det som behövs är tjockt papper, lim och skärkniv/sax. 1. Skär ut 12 stycken remsor i styvt papper. Remsorna ska vara 2×32 cm. Placera tre remsor vågrätt med 2 centimeters mellanrum. Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. 20:e december Gör så här: Högerklicka på mallen här och välja Spara bild som.... eller Spara mål som... Spara ner den till din dator och skriv ut den. (Den blir dubbelt så stor som på den här bilden.) Klipp ut tre likadana äppelformer efter mallen.

Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod.

Vinterträd – ett försök att locka fram vintern I dag på bildlektionen gjorde vi vinterträd. Jag hade plockat fram vad eleverna behövde för att klara uppgiften och satt det på vår ”serveringsvagn”. Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningaratt utveckla sin förmåga att: • skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material, I årskurs 4–6Bildframställning • Teckning, måleri, tryck • Återanvändning av bilder i eget bildskapande, till exempel i collage.Redskap för bildframställning • Olika element som bygger upp och skapar rumslighet i bilder, till exempel linjer och färg och hur dessa kan användas i bildskapande arbete. • Verktyg för teckning, måleri, trycktekniker, och hur dessa benämns. • Plana material och hur dessa kan användas i olika bildarbeten. Kunskapskrav för betyget C i slutet av årskurs 6 I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck.

fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning I våras arbetade vi med att skapa silhuetter i bildämnet. En Silhuett/siluett är bilden av en person, ett objekt eller landskap som enbart består av en kontur och där det som är i silhuett ofta är svartfärgat. Termen Silhuett, som har fått sitt namn efter fransmannen Étienne de Silhouette (1709-1767), användes till en början under 1700-talet för att beskriva profilporträtt eller andra bilder utklippta i tunt svart papper (Wikipedia).

Loggor - Malins GalleriMalins Galleri Idag har jag och sexorna startat ett nytt projekt på bilden. Vi ska jobba med loggor, komposition och typsnitt. Vi började med att titta på ett snabbt bildspel och en liten övning till det – ”Name that brand”. Bildspelet visade en massa kända logotyper och barnen skulle snabbt säga, rakt ut, vilket varumärke det var. Snacka om att ha koll på läget! bilduppgifter Det här projektet var väldigt uppskattat av mina elever i åk 6. Vi kombinerade bild och teknik några veckor, då de båda ämnena tangerar varandra på flera punkter. Uppgiften var att göra en figur med någon rörlig del. Jag visade på två konstruktioner - en med en remsa, som man drog i sidled och en med en cirkulär platta som kunde roteras. Snögubbar i grodperspektiv Idén till den här bilduppgiften kom från den här sidan, men naturligtvis gjorde jag min egen variant när jag gjorde snögubbarna tillsammans med elever i åk 4. Så här gör man: Med blyerts: 1. Rita en båge vid varje hörn. Det blir snögubbarnas kroppar. 2. Rita en mindre båge från varje kropp.

Välkommen till Ingelas lekstuga! Jag heter Ingela, är mamma till fem barn i åldrarna 8-23 år, och förskollärare. Alla mina barn har/har haft verbal dyspraxi. Verbal dyspraxi innebär en störning av artikulationsförmågan, man har alltså uttalssvårigheter. Här kan du läsa om verbal dyspraxi och språkstörning, och få tips om lekar, spel, sånger, sagor och böcker som passar alla barn. Åk 4 jobbar vidare med rum/perspektiv ”Fågelperspektiv” v.4 -16 Under förra veckan arbetade eleverna med Rum/Perspektiv. De lärde sig hur det ser ut på bilder när något är framför, bakom och mittemellan. Du kan läsa mer om det här. KONSTENS GRUNDER NR 4, RUM Denna veckan tittade vi på bilder av ”FÅGELPERSPEKTIV”. Jag visade en PP med bilder jag ”lånat” på internet.

Related:  Artrehanmehmood