background preloader

9 Word Cloud Generators That Aren't Wordle

9 Word Cloud Generators That Aren't Wordle
The use of word clouds in the classroom is a powerful way to really get through to visual learners. The details about the following nine word cloud generators will give you a fair idea how, as an educator, you can get the best out of them. A quick note: Wordle is quite easily the most popular word cloud generator out there. It’s free and easy to use. It does require Java though so Chrome users might have some trouble. In any case, this article focuses on non-Wordle options you should know about. Tagul Several features that do not figure in Wordle are incorporated in Tagul.For example, you have the option of choosing personalized shapes and multiple fonts to be used in your cloud. ABC Ya This application is very much like Wordle and operates the way Wordle operates. Tag Crowd This application gives you access to see frequency of words. Word It Out Word It Out helps create word clouds from any text, similar to the way Wordle does. Make Word Mosaic Wordsift TagCloudGenerator You Are Your Words

http://www.edudemic.com/9-word-cloud-generators-that-arent-wordle/

Related:  irvalgeirsdottirBlandade sidor med länkar och tips

Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur? Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. 20 reflektioner om undervisningen ur elevperspektiv Den här veckan har jag följt elever på högstadiet under två heldagar. En dag följde jag en klass och en annan dag följde jag en annan klass. De lektioner där eleverna har haft eget arbete har jag gjort samma uppgifter som eleverna gjort (i de ämnen där detta varit möjligt – jag har inte gjort det på språkvalslektioner där jag inte kunnat språket eleverna läst). I de fall där eleverna jobbat två och två eller i grupper har jag gjort motsvarande uppgifter själv. Jag följde eleverna enligt deras schema.

Pedagogsajter i Sverige satsar framåt Det har blivit allt vanligare att kommuner och andra offentliga aktörer skapar redaktionella webbplatser som visar hur kommunens eller regionens pedagoger arbetar. Pedagog Stockholm, som drivs av Stockholms stad, startade 2010 och har fungerat som modell för satsningar på flera andra håll. De pedagogsajter som nu växer fram vill gestalta den vardagliga undervisningspraktiken ute på skolorna och stimulera till pedagogiskt nytänkande, samarbete och kunskapsdelning. Integrationen av it i undervisningen är i regel ett centralt element.

Revolting rhymes och språkutvecklande arbetssätt Jag har en svag klass där hälften saknar betyg. Något måste jag göra. Jag har läst mycket om språkutvecklad undervisning senaste halvåret och förstår att jag som lärare har mycket att hitta där i form av metodik. Jag bestämde mig tidigt för att släppa kurslitteraturen och istället hitta material som går att anpassa lättare. Jag valde till detta tema att läsa Revolting Rhymes eftersom den finns som filmer och mp3 klipp samt att jag har boken. Lite av de stödstrukturer jag använt vill jag dela med er, mycket har jag gjort om till mitt en del fanns färdigt när jag googlade och sen har jag satt ihop det i en LPP med en stödstruktur i där mål och kunskapskrav framgår så alla elever vet vad de gör per lektion.

Naturvetenskap och teknik i förskolan Det här materialet är framtaget för att ge förskollärare stöd att undervisa i naturvetenskap och teknik. Materialet är uppdelat i fem områden från förskolors vardag där barn i sin lek möter olika naturvetenskapliga och tekniska fenomen. Inom varje område finns filmer som fångar barnens lek samt filmklipp där förskollärare reflekterar kring barnens lekar, aktiviteter och de erfarenheter som de gör. Vidare finns i materialet förslag på hur lek och planerade situationer kan organiseras. Exempel på IT i undervisningen Här är några exempel på skolprojekt där vi använt IT:Tack Sandra för den utmärkta idén att ha en sådan här flik på sin pedagogblogg Örnkoll - ett arbete i svenska om faktatexter. Eleverna redovisade faktan på Glogsteraffischer. Affischerna länkades från en Wixsida.

PEPonline, lektioner på nätet:) PEPonline, en superresurs på nätet. Här kan man som elev förträna eller efterträna, matte och NO. jag som förälder har samma möjligheter att fräscha upp kunskaperna. Fördelen är att man kan se det hur många gånger man vill utan att verka dum. Vem skulle våga fråga ett otal gånger om att få genomgången eeen gång till i klassrummet för att man inte hängde med eller för att man till nästa lektion har glömt hur man skulle göra? Responsverktyg Både den som flippar sitt klassrum och de som inte gör det kan ibland vara i behov av att kunna få snabb respons på olika uppgifter, muntliga övningar, eller liknande. Precis som med alla typer av nättjänster finns det fler än vad som går att hålla reda på. Jag tar därför bara med de jag har någon typ av koll på. Tipsa mig gärna om fler. Padlet: Fungerar ungefär som en sorts digital anslagstavla.

Vett och etikett på nätet Journalister måste följa etiska regler som garanterar att de inte kränker andra med sina texter. Idag är det dock långt ifrån endast journalister som publicerar texter - på internet kan vem som helst göra det. Samtala med dina elever om frågor kring nätetik. Syfte: Etiska överväganden i nätvardagen. Passar för: åk 4-6, värdegrund, pressetikTidsåtgång: 1 lektionFörberedelser: Eventuellt tillgång till internet för att visa sajten kränkt.se Bakgrund:I Sverige har vi etiska regler, riktlinjer för vad man får och inte får skriva (publicera), för tidningar (liksom för radio och tv). Ny funktion i bilder med iOS8 Jag fick ett tips av min syster som är förstelärare uppe i Kiruna om en ny funktion på iPaden som verkligen förenklar arbetet kring filmer. De upptäckte att om man har iMovie installerad på iPaden så kan man i kamerarullen/bilder snabbredigera filmer i iMovie. Det finns en förenklad version att använda. Jag gillar verkligen att arbeta med film och nu kan man direkt i kamerarullen redigera enkelt om man har iMovie installerad. Här ser ni på bilden de tre prickarna som leder vidare till iMovie. Du öppnar appen bilder och väljer den film ni har och trycker på de tre prickarna.

Related: