Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Matspjälkningen Animerad film om matspjälkningen En liten animerad klickbar film om matspjälkningen. Stegför steg förklaras på svenska. Matspjälkningen, steg för steg. Rolig och klickbar animering. Välj den mat som skall brytas ner.
Kroppen och knoppen är alltid kul Det är alltid lika spännande med kroppen och knoppen:) Jag har samlat lite länkar till mina favoriter och förslag på vad du kan göra med hjälp av digital teknik. Webbverktyg Appar Människokroppen-Det går att välja att visa olika delar av kroppen, antingen var för sig eller tillsammans i vilken kombination man vill. Sök Programmet som tar reda på hur kroppen funkar Programmet som tar reda på hur kroppen funkar.
Varför gör det ont? Det här miniämnet handlar om när kroppen beter sig konstigt och särskilt när det gör ont på olika sätt. För det mesta är det inget farligt, fast det känns riktigt obehagligt. När man blir sjuk eller behöver läka en skada brukar kroppen kunna ta hand om det själv. Kroppen har något som kallas immunförsvar. Det består av olika sorters celler som tar bort farliga ämnen som kommit in i kroppen. Vilken nytta har vi av naturen? Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet samt intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Det här undervisningsstödet fokuserar på ekosystemtjänster. Under fliken Om ekosystemtjänster ges en introduktion i vad det nya begreppet i kursplanen innebär. Här finner du också en översiktsbild som illustrerar fyra områden där naturen är till nytta för människan. Övningar som visar på progression
Studiematerial - Kompis med kroppen Anmälan Klicka här för att anmäla din klass. Studiematerial Årskurs 2Arbetsbok och lärarhandledning åk 2, kopplat till Lgr 11 Smartboardmaterial Tre enkla men viktiga regler I vår klass har vi tre regler som vi introducerade redan i årskurs ett och har arbetat med sedan dess. Vi har nu startat upp årskurs tre. Varje år diskuterar vi reglernas betydelse för vår klass. Reglerna är: Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet.
Lab: Elektricitet Laboration där eleverna bland annat får öva på att mäta spänning, ström och motstånd. På den här sidan finns förslag på laborationer kring: Sluten krets Seriekoppling Parallellkoppling Mäta spänning Mäta ström Mäta motstånd Inspiration tema kroppen Kroppen är ett fascinerande arbetsområde som brukar tilltala de flesta elever! Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11 Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandlaföljande centrala innehåll:I årskurs 1–3 Kropp och hälsa• Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra.• Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.• Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp avolika sinnen. Fakta om kroppen, främst för oss lärare
Kropp & Knopp A-Ö - KP-webben Akne Ett slags utslag som ofta kallas finnar, och som många får i puberteten. I huden finns talgkörtlar, där det bildas talg (fett). Ibland är det så mycket att porerna täpps till, och då kan det bli rött och lite ömt. 7 experiment och pyssel för barn som håller på att lära sig hur människokropp... Lär dig mer om hur människokroppen fungerar med dessa sju experiment och pyssel. Klicka på bilderna och länkarna för att komma till utförliga instruktioner för experimenten och pysslen. 1.