background preloader

Kaizena · Give Great Feedback

Kaizena · Give Great Feedback

https://kaizena.com/

Related:  Verktyg/ IKTTEXT UTILITIES

Veckans vidareläsning – Vecka 2 – Pedagog Trelleborg Även denna vecka dyker Veckans vidareläsning upp, en bloggserie där vi kommer samla artiklar, länkar och reportage som sparats i datorns olika flöden och som kanske kan vara intressanta för er också. Inspiration för värdeskapande lärande Webbplatsen Värdeskapande lärande samlar pedagogiska tankar från pedagoger, lärare och processledare i Sundsvalls kommun med särskilt uppdrag att driva utvecklingsarbete genom värdeskapande lärande. Utbildningsinsatser genom värdeskapande lärande i Sundsvalls kommunkoncern består av värdeskapande lärande som kompetensutveckling och som pedagogik. Webbplatsen innehåller bland annat goda exempel och tips på provlektionsupplägg. Ta dig till webbplatsen här.

Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten.

Här är tipsen som gör ditt googlande lättare Känner du dig som en expert på Google? Eller är du en novis på att använda sökjätten? Var du än står inom det spannet så kan vi garantera dig att de här tipsen kommer revolutionera sättet du använder dig av Google. Är du redo för en lista som kommer få dig att se på Googles ensamma sökfält på ett helt nytt sätt? Huffington Post har satt ihop en lista med enkla knep som kommer hjälpa dig att hantera sökjättens motor. Webbaserad kurs om bedömning och betygssättning vid Karlstads universitet Den här webbaserade kursen i bedömning och betygssättning riktar sig till lärare och skolledare och kan genomföras i valfritt tempo. Kursen är uppbyggd på teoretiska avsnitt, filmer och texter, varvat med praktiska moment som du genomför i din praktik. Skolverket har tillsammans med Karlstads universitet och Högskolan i Lillehammer tagit fram en webbaserad kurs i bedömning och betygssättning för lärare och skolledare i årskurs 4-6.

Lärarnas fem favoritappar: Så höjer de undervisningen I varje nummer av tidningen Skolvärlden delar lärare med sig av sina bästa app-tips till andra lärare under segmentet ”månadens app”. Skolvärlden har satt ihop en lista med lärarnas tips från vårerminen 2019. Här är fem appar som fem lärare använder till vardags i klassrummet för att höja undervisningen: 1. LegiLexi

Apps for Education – vanliga frågor - Google Apps Hjälp Organisationer måste uppfylla något av de följande kriterierna för att kunna använda Google Apps for Education kostnadsfritt: Grund- och gymnasieskolor eller institutioner för högre utbildning, ideella organisationer som är ackrediterade av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut Amerikanska ideella organisationer med aktuell 501(c)(3)-status och färre än 3 000 användare. Obs! Ideella organisationer i USA med fler än 3 000 användare är kvalificerade för Google Apps for Business med 40 % rabatt – registrera dig här . Grupper för elever/före detta elever/föräldrar, religiösa organisationer, hemskolor eller myndigheter som inte är registrerade som 501(c)(3) är inte kvalificerade för Google Apps for Education. Om du representerar en förening för före detta elever, en skola som anordnas av en kyrka eller ett forskningslaboratorium med en ackrediterad skola är ni kvalificerade för Google Apps for Education.

Multiplikationsbingo Sidan du försöker nå kräver att du är medlem i Lektionsbanken. Logga in Du åtar dig ingenting och det kostar inget. Bli medlem i Lektionsbanken Min SETT-föreläsning – manus och bilder: Formativ bedömning som elevhälsoarbete Formativ bedömning – en del av elevhälsoarbetet Skolan ska både förebygga och åtgärda situationer där elever riskerar att inte nå målen. En effektiv återkoppling och en säker bedömningskompetens från lärarens sida är verktyg för att både förebygga och åtgärda svårigheter att nå målen. i min föreläsning vill jag diskutera de pedagogiska perspektiv som medvetet eller omedvetet ligger till grund för hur vi ser på skolans roll när elever hamnar i svåra situationer. Jag vill också visa konkret hur det ena perspektivet, det relationella, underlättar för ett kollegialt samarbete och lärande om måluppfyllelse och hur man kan utreda vad som ligger bakom elevers beteende eller uppvisade svårigheter. Formativ bedömning som förhållningssätt genomsyrar arbetet utifrån detta perspektiv som är evidensbaserat och bevisat effektivt. Vilka tre saker gör att formativ bedömning är en del av ett elevhälsofrämjande arbete?

Skolledare i en digitaliserad värld – Skolledare i en digitaliserad värld Under "Stödmaterial" har varje kapitel en egen undersida. Där finns stödmaterialet samlat kapitelvis. Vill du hitta det stödmaterial som hör till kapitel 1 så tittar du alltså under "Stödmaterial kapitel 1" o.s.v. Stödmaterialet ser lite olika ut beroende på vad kapitlet handlar om.

Grammarly – räddaren i nöden för engelskläraren Alla elever i klass 8 ska skriva inlägg på engelska om övernaturliga fenomen på vår blogg. En skog av händer. Hur stavar man…? Säger man…? Bästa sidorna för att skapa presentationer Mural.ly Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till text, webbsidor, bilder m.m . Det som är ännu bättre är att du kan dra objekt från din Google Drive, Evernote eller webben till din presentation.

Film om Bedömningsstödet Skolverket har nu lagt upp en film om det nya Bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling. Filmen ger dig en översiktlig introduktion av Bedömningsstödet och hur du tillämpar det. Du möter också en lärare som delar med sig av sina reflektioner och erfarenheter och du får glimtar från lärarens förarbete inför läs- och skrivuppgifterna och från själva genomförandet. Du hittar filmen på Skolverkets site om Bedömningsstöd i svenska och svenska som andraspråk i grundskolan. Filmen är absolut värd de 5 minuter och 44 sekunder den varar!

Google presentationer – multiverktyget i G Suite-lådan Google presentationer kan användas till mycket mer än ”bara” stöd vid muntliga presentationer och det tänker jag ägna ett helt inlägg här på bloggen. Därigenom ska jag försöka besvara ett par frågor om vad man kan göra med en presentation som ni säkert har när ni har läst rubriken… *Uppdaterad med exempelpresentationer. Kan jag planera mina lektioner med en presentation? Såklart! De digitala verktygens intåg i skolan har inneburit en del förändringar.

Digitala verktyg – supertips Det går att använda digitala verktyg på ett strukturerat och ändamålsenligt sätt, till exempel för flippar, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning, som ger goda resultat (Läs om STL-studie här). Men för många är vägen dit fylld av ”digital stress”, det vill säga man har förstått vad verktygen kan tillföra undervisningen, men insatsen att lära sig verktygen är just nu alldeles för stor. Därför blir det oftast ingenting.

Related:  bobbyjoyneredWebet57 - FlippedWeb 2.0 AraçlarıHerramientasCOLLABORATIFSGooglingzoohajaudio recorderSpanskaferramentasHerramientas TICAssessment - Copy