http://tulayikt.blogspot.com/2014/04/basta-gratis-bildsajter.html
Related: BildZentanglade landskap med klass 4 Under året har jag arbetat lite med zentangle med de fyror jag undervisar i bild. När jag såg det här tipset blev jag sugen på att göra något liknande med min klass. Jag hade själv gjort tre bilder som jag visade och som de kunde ha som inspiration till mönster. Vi hade också en samling med mönster som vi arbetat med innan. Här finns tips på olika mönster. iPad som hjälpmedel-5 i topp Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. I skolarbetet kan möjligheten till egna inställningar ha stor betydelse för att skapa likvärdiga förutsättningar och bidra till ökad delaktighet.
Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk.
iMovie Jag har haft lite ångest över att jag inte varit så aktiv i min blogg, men tänkte: Bättre sent än aldrig Denna vecka har vi jobbat med film på Rutsborgskolan, treorna har satt igång med att göra filmer om våra asagudar, medan sjuorna gör reklamfilmer om skolan eller "vad gör du om det börjar brinna på skolan". Jag hade en genomgång för treorna i hur man enkelt skapar greenscreen-klipp och hur man redigerar i iMovie. Nu har de satt igång att filma sina olika scener. De använder MacBookens inbyggda webbkamera och Photo Booth.
Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Glömt lösenkoden eller enheten har avaktiverats - Apple-support Om du ställt in en lösenkod på din iPhone, iPad eller iPod touch och du eller någon annan angett fel lösenkod för många gånger, kommer enheten att avaktiveras tillfälligt. Läs om vad du ska göra om du inte kommer ihåg din lösenkod eller om din enhet visar ett meddelande som säger att den är avaktiverad. Om du anger fel lösenkod sex gånger i följd blockeras enheten och detta meddelande visas:
Vinterträd – ett försök att locka fram vintern I dag på bildlektionen gjorde vi vinterträd. Jag hade plockat fram vad eleverna behövde för att klara uppgiften och satt det på vår ”serveringsvagn”. Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningaratt utveckla sin förmåga att: • skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material, I årskurs 4–6Bildframställning • Teckning, måleri, tryck • Återanvändning av bilder i eget bildskapande, till exempel i collage.Redskap för bildframställning • Olika element som bygger upp och skapar rumslighet i bilder, till exempel linjer och färg och hur dessa kan användas i bildskapande arbete. • Verktyg för teckning, måleri, trycktekniker, och hur dessa benämns. • Plana material och hur dessa kan användas i olika bildarbeten. Kunskapskrav för betyget C i slutet av årskurs 6 I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck.
Hur man skapar ett ordmoln? Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Loggor - Malins GalleriMalins Galleri Idag har jag och sexorna startat ett nytt projekt på bilden. Vi ska jobba med loggor, komposition och typsnitt. Vi började med att titta på ett snabbt bildspel och en liten övning till det – ”Name that brand”. Bildspelet visade en massa kända logotyper och barnen skulle snabbt säga, rakt ut, vilket varumärke det var. Snacka om att ha koll på läget!
iMoviemanual för nybörjare Jag har skapat en manual för nybörjare till appen iMovie. Den tar upp en del av, enligt mig, de viktigaste funktionerna att känna till för att komma igång. Manualen har bilder och beskrivningar för funktionerna i iMovie när man vill skapa en film eller trailer. iMovie rymmer så mycket mer, men har du väl startat, kommer du att själv upptäcka finesser under resan. Glöm inte att det rymmer sig mycket information under den lilla knappen med frågetecknet som dyker upp på alla sidor. Där kan du får hjälp när du kört fast. Den bästa hjälpen brukar man annars få av sina elever, så använd dem och deras nyfikenhet:) Snögubbar i grodperspektiv Idén till den här bilduppgiften kom från den här sidan, men naturligtvis gjorde jag min egen variant när jag gjorde snögubbarna tillsammans med elever i åk 4. Så här gör man: Med blyerts: 1. Rita en båge vid varje hörn. Det blir snögubbarnas kroppar. 2. Rita en mindre båge från varje kropp.
Åk 4 jobbar vidare med rum/perspektiv ”Fågelperspektiv” v.4 -16 Under förra veckan arbetade eleverna med Rum/Perspektiv. De lärde sig hur det ser ut på bilder när något är framför, bakom och mittemellan. Du kan läsa mer om det här. KONSTENS GRUNDER NR 4, RUM Denna veckan tittade vi på bilder av ”FÅGELPERSPEKTIV”. Jag visade en PP med bilder jag ”lånat” på internet.
Ny sida i ”De återvunna böckerna – Konstens grunder nr 5 -NYANSER” v.14 -16 I dag har eleverna i åk 5 fått arbeta vidare med Konstens grunder NR 5 – NYANSER, som de jobbade med i åk 4. Det är dags att lära sig lite mer om NYANSER. Denna gång använder vi komplementfärgerna och gör olika nyanser med dessa från ljus till mörk. Samtidigt ska eleverna blanda de olika nyanserna med varandra.