background preloader

Krönika

Facebook Twitter

Prenumerera. Krönika: Snicksnack! Det slog mig en dag.

Krönika: Snicksnack!

Ämnet skitsnack kom på tal och jag tänkte för mig själv: "Hur många i min närhet har jag aldrig sagt något illa om, med förhoppningen att den personen aldrig kommer att få reda på det? ". Krönika: Vi unga är inte lata och giriga - arbetarbladet.se. Helena Limér, elev på Borgarskolans medieprogram och skribent på vår sajt skriver här om hur det känns att bli kallad lat och girig.

Krönika: Vi unga är inte lata och giriga - arbetarbladet.se

När man i själva verket sliter för att hinna med allt man tagit på sig. Det var bättre förr. Dagens ungdomar, så skulle aldrig vi ha gjort. Är det något som inte faller den äldre generationen i smaken så får man höra det. Samma gamla klagovisa hela tiden. Jag vill inte höra en ”vuxen” säga typiskt ungdomar när jag och mina kompisar går förbi och skrattar lite för högt. Vi kan arbeta och slita hårt vi också. Celeste: Varför tar man skolan för givet? - Ung Konsument. De som sitter bakom mig skrattar.

Celeste: Varför tar man skolan för givet? - Ung Konsument

Jag vänder mig om och ser att de alla tittar på någons datorskärm. – Han kommer! Väser någon i dörröppningen och alla slår våldsamt ner sina datorskärmar och springer tillbaka till sina vanliga platser som galna hyenor. Nervöst slår de slumpmässigt upp en sida i kemiboken och låtsas som att de pluggar inför morgondagens prov. Läraren märker ju inte att ingen egentligen bryr sig om hans undervisning och vad han har att säga.

Jag tänker ofta på “barnen i Afrika”, a.k.a. alla vuxnas favoritfras om de vill att ett barn ska vara mer tacksam. – Maten är äcklig, säger man. – Men ät upp, tänk på barnen i Afrika som inte har någon mat, säger de. – Mamma jag vill ha en ny mobil, säger man. – Barnen i Afrika har inte ens en mobil, säger de. Lite föräldraansvar, om jag får be - Helsingborgs Dagblad. I förra veckan hängde jag med äldsta dottern i skolan.

Lite föräldraansvar, om jag får be - Helsingborgs Dagblad

Hon går i första klass (jag vägrar att kalla henne förstagluttare, hör ni det), och jag kan bara konstatera att barn av i dag inte hade klarat sig i fem minuter år 1979 när jag började skolan. Skamvrån hade varit fullsatt. Krönika: Stressen och pressen på ungdomar. Detta är ett inlägg skrivit av redaktionen ”Krönikan” från Mediarådet på Bäckagårdsskolan.

Krönika: Stressen och pressen på ungdomar

Denna krönika är skriven av två elever och tar upp ett ämne som de tycker det är viktigt att diskutera och funder över. Läs deras text här nedan: En aktiv diskussion angående stressen bland ungdomar pågår ständigt i samhället. Man anser att vi ungdomar har en ohälsosam livsstil samt inte tar hand om våra kroppar på ett bra sätt. Paraplyprojektet - webbtidning mot diskriminering – för öppnare arbetsliv. Sandra Strandljung Publicerat 8 Sep, 2004 Stress måste vara en av skolans mest beprövade inlärningsmetoder, men också den mest misslyckade.

Paraplyprojektet - webbtidning mot diskriminering – för öppnare arbetsliv

Särskilt eftersom hela skolan bara verkar gå ut på betyg. Då funkar det inte med stress. Jag menar inte på något sätt att man ska strunta i skolan eller gå dit och bara slappa. Jag är så trött på lärare som ALLTID kommer med denna uttjatade kommentar "Det här ser ju bra ut, men du hade kunnat bättre". Jag går andra året på gymnasiet nu och har genom åren sett en hel del elever börja brytas ner av stressen. Jag förstår inte vad lärarna vill få ut av det här riktigt. En av mina närmsta vänner lyckades med detta underverk att få ett jobb trots kassa betyg från gymnasiet och ingen som helst högskoleutbildning.

Krönika: Är skolan ett heltidsarbete? - helahalsingland.se. Kan det vara kul att plugga vidare direkt efter studenten?

Krönika: Är skolan ett heltidsarbete? - helahalsingland.se

Orkar jag vänta ytterligare några år innan jag får komma ut i arbetslivet? Svaret är egentligen enkelt. Men det krävs en hel del från mig själv och ytterligare en del från lärarna för att det ska funka. Novellisa. Ingen fritid längre… Folk på högstadiet har knappt någon fritid längre!

Novellisa

När man gick på mellanstadiet så blev man glad när man slutade vid halv tre-tiden efter skolan. Vet du vad det beror på? Det beror på att då slutade man verkligen! Nu skulle man lika gärna kunna stanna kvar på skolan några timmar till eftersom direkt när man kommer hem så får man sätta sig i sitt rum och sätta igång med läxor om man ska kunna göra något annat lite senare på kvällen. Skriva krönika. En krönika är en personlig tolkning av en händelse. Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer.

Krönikor kan skrivas ganska fritt, men vissa punkter är bra att alltid tänka på. Hitta ett bra ämne Exempel på ämnen 1: Din jacka går sönder och du reklamerar den. Du får en ny jacka och dessutom en biobiljett som kompensation. 2: Du ser någon slå sönder bakrutan på en bil som står parkerad på gatan. Det råder betygshets i skolan och våra barn gråter av utmattning. Det är sista veckan före jullovet.

Det råder betygshets i skolan och våra barn gråter av utmattning

Det är sista proven och sista chansen för terminen att nå önskebetyget innan det skrivs in i den digitala evigheten på Schoolsoft. Bokstäverna som inte går att ändra. Versalerna som visar vägen mot stjärnorna för den som lyckas och som skickar ut övriga i världsrymdens svarta hål. Frågorna dyker upp från flera håll i sociala medier som ekande nödrop i vinternatten: Hur ska jag hjälpa mitt sönderstressade barn? Det enda hen pratar om i skolan är betygen? ”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer” 11 december 2014 Taxiföraren Urban som kör mig från Luleå flygplats var tidigare svenska- och engelskalärare på gymnasiet dit jag är på väg.

”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer”