background preloader

Primary Resources - FREE for Early Years (EYFS) KS1 & KS2

Primary Resources - FREE for Early Years (EYFS) KS1 & KS2

http://www.twinkl.co.uk/

Related:  Webbsidor Bra sakerLärarresursilzuksenlaces educacionlucmir

Naturvetenskap och teknik tips Nu var det dags att prova 3% mjölk och 40% grädde. Vad händer i de båda tallrikarna? Blir det samma resultat? Storstadsmamman Blog: Ny klass till hösten Del 1 Jag vet jag vet, än så har inte ens sommarlovet börjar. Men jag märker att många efterfrågar vad man kan göra första veckan i skolan , samarbetsövningar. Hur kan jag arbeta för att få ihop gruppen/klassen. Här kommer några av mina tips och idéer. Här kommer del 1 med första tipsen.

Så lyckas du med samtalet – Jag är inte så intresserad av att kategorisera människor efter normalitet. Individer har olika funktionssätt. En del har en mer standard funktionsnivå och en del har en unik funktionsnivå i jämförelse med standard. Nåkkve Balldin är socionom och har lång erfarenhet av att möta personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Berättande Berättelser, foto och film Skapande och berättande har alltid haft en central roll i skolan. Nu kan finns det en mängd verktyg som gör att eleverna kan göra snygga och proffsiga produktioner. Om de sedan publicerar sina verk kan de nå en större publik än det egna klassrummet, det kan ge en större motivation för skolarbetet.

Elevinflytande klart – PP-vägg svenska klart! Japp då har vi klarat av elevinflytandet till PP-väggen i svenska. I åk 1 är det inte helt lätt för eleverna men som jag säger till barnen: Så nu har vi tränat en gång! Vi pratade om hur man lär sig läsa och skriva. De som redan kan lite delade med sig av hur de har lärt sig och försökte förklara hur man ska tänka. Nyhetsbrev och sommarhälsning Hur kan lärare klara den dagliga stressen och bemöta barnen på ett bra sätt utan att själva gå i bitar? Kan neuropsykiatriska diagnoser "växa bort"? Lågaffektivt bemötande för att förekomma problem och hantera stress. Här kommer terminens sista nyhetsbrev, fyllt till bredden. Ett "fruktfat" av tips och idéer från skolans värld grundat i Pedagogiska Planeringar! Efter att ha läst Dylan Wiliams bok nu det sista så blev jag sugen på att bläddra tillbaka i min gamla litteratur och märker att det finns många tankar som hänger ihop med de tankar som jag reflekterade kring när jag läst Att följa lärande. Säkert självklarheter för många men för mig är det viktigt att få sätta egna ord på mina tankar. Samla det jag läst, sett och hört och sammanfatta mina tankar. Slutpoängen i förra inlägget var att kanske fungerar de 5 nyckelstrategierna lika bra på oss lärare, för att höja lärarkvaliteten.

Bonusmaterial - Prova på Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online Välkommen till Majemas arkiv med bonusmaterial!- Klicka på respektive bild för att komma till bokens bonusmaterial. Mitt i prick extramaterial Läsloppa Kalendrar Ämneslärarkalendern ”Så stärker vi stödet för elever med språkstörning” Frågan är därför inte om samhället har råd att göra något, utan om vi har råd att låta bli. Rätt anpassningar och stöd är avgörande för att elever med dövhet, hörselnedsättning eller grav språkstörning ska kunna vara delaktiga i alla aktiviteter i klassrummet. I dag brister stödet i stora delar av landet. Delvis beroende på att grav språkstörning är alltför okänt, även inom skolan. Vi i utredningen har undersökt hur stor gruppen elever med grav språkstörning är, och landat i 10 000 elever i grund- och gymnasieskolan.

Related:  Useful teaching websitesET useful websMULTI - AREA MENU SITESTAC: Tecnologie per l' Apprendimento e per la ConoscenzasimplyenzaEARLY YEARS