background preloader

Games & Activities

Games & Activities

http://www.ecokids.ca/pub/games_activities/index.cfm

Klassrumsmöblering – rummets berättelse Vi möblerar klassrum av gammal tradition. Vi möblerar dem kanske inte alls. Vi får dem. Hur som helst. Klassrummet och dess möblering ska inte handla om det ”hemtrevliga” utan mer om det pedagogiska. Pendulum Explore this virtual pendulum and make it swing. To see The ZOOM Pendulum, you'll need a plug-in called Shockwave. It's free and lets you enjoy animated games and activities on the Web, including this one. You only have to install it once. Take a swing in the real world armed with the facts on real-world pendula (that's plural for 'super-swinging thing!') Världens 25 konstigaste djur Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt. De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar. På engelska kallas de därför för flying foxes, och de har till skillnad från alla andra fladdermöss en extra lång klo framför varje vinge som hjälper dem att klättra. Andra namn på den underliga fladdermusen är megabat (på grund av dess storlek) och fruit bat (eftersom vissa arter lever på frukt).

Virtual Knee Surgery Activity Home Teacher's Guide Glossary Credit & Thanks Take on the role of the Surgeon throughout a total knee replacement surgery. Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

NASA Kids Club Skip to main content NASA Kids Club › Text Only Site Peculiar Pluto Read About It! Daim- & kolapaj En av de godaste pajer jag någonsin bakat och ätit! Jag älskar kombinationen av den frasiga bottnen, sega kolan och krispiga Daimen på toppen. Och tillsammans med en krämig klick grädde är den fullkomlig! Lärarens hyllade brev sprids på Facebook Föräldrar, förvänta er inte att vi ska uppfostra era barn. Mejla inte hela tiden. Ifrågasätt inte allt vi gör. Lita på oss. Vi vet vad vi gör.

Mobilspråket har blivit ett eget språk Ylva Hård af Segerstad är språkforskare vid universitetet i Göteborg. Hon studerar just nu det snabba mobilspråkets effekter på hur vi skriver och kommer med en avhandling lagom till jul. - Det används så himla mycket och är så otroligt häftigt. Och det är billigare än att ringa, säger Ylva Hård af Segerstad. Hon fascinerades av sms då hon såg ungdomar på bussen som snabbt knappade in sms. Problemlösning Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Kickstart med kluriga frågor Näslös beskyddare, står det på tavlan. Eleverna i klass 4—5 på Västangårdsskolan i Umeå smyger sig ner i bänkarna och sneglar på de två magiska orden. De har som vanligt fått fundera på den kluriga ledtråden sedan dagen innan. Morgnarna börjar alltid lugnt och stilla med läsning. Men när lektionen väl drar i gång är det med en kickstart. — Okej, då är det dags för Grej of the Day, säger Micael Hermansson med lagom spänning i rösten och drar ner världskartan.

Mikrolektioner en hit bland eleverna Årskurs 5 samlades under tisdagen till en sista mikrolektion för terminen och dagens ämne var ”språket som hoppas”, en tio minuterslektion i det internationella språket esperanto. Under två års tid har klassen hunnit med 125 mikrolektioner som man valt att döpa till ”Grej of the day”. Det har handlat om platser, händelser och personer som har gjort ett avtryck i världshistorien. Många av eleverna är överens om att mikrolektioner är ett bra sätt att lära sig på. – ”Grej of the day” är bra för att man lär sig jättemycket. Man lär sig inte bara gamla saker utan också om personer och händelser.

jlsu Som en uppföljning till mitt förra blogginlägg om dynamiskt och statiskt tankesätt kommer här den s k isbergsillusionen. Isbergsillusionen visar exempel på vad som krävs för att bli framgångsrik, men som oftast inte syns på ytan. När man ser någon som är riktigt duktig (t ex en idrottsutövare, en musiker, en jonglerare etc) ser det väldigt enkelt ut. Därför är det lätt att tro att det handlar om ”medfödd talang”. Det man dock inte ser är all den träning, den uppoffring och det hårda arbete som ligger bakom.

Thanks Katie. I agree they would make some great time fillers wouldn't that? Maybe even use them as an early finisher activity. Great idea. Thanks so much for commenting and sharing your thoughts and ideas on this website. Kind regards, Teresa by teresamorgan Apr 21

Hi Teresa, Great website here with some fantastic resources. I particularly liked the Waste and Land Use resources. Lots of great ideas to introduce Eco concepts, as well as promote some critical and creative thinking. I also thought that some of the quick activities that were on the site were great little 'time fillers'...not often you find such activities for concepts surrounding sustainability, the environment and technology! Cheers, Katie Reed by katiereed Apr 19

Related: