Bloom’s Taxonomy Bloomin’ Pinwheel Over the past few weeks I have been sharing some of my Boom’s Taxonomy re-imagines. I created these for my classroom so that I could share Bloom’s with my kids in different ways that would make our classroom fun, but also give them a different way of viewing the information. Today I am sharing my Bloomin’ Pinwheel. As I started making my Bloom’s re-imagines, students started coming to me with ideas of how to display the information. The pinwheel was a student recommendation. Below you will find my original Bloomin’ Pinwheel, along with my digital version. Here are links to the digital tools in my Boomin’ Pinwheel: Remember: BBC Skillwise- Spelling City- Starfall- Discovery Streaming- Lexipedia- YouTube- Gamegoo- PBS Kids- Understand: Into the Book- Apply:
Handbok för IKT-pedagoger! | Emil Jansson Mar 14 Jag upptäckte nyss att jag inte har bloggat om “handboken för IKT-pedagoger” som jag skapade under jullovet på min ledighet (har nämnt den men inte fått ett eget inlägg). Jag har många gånger funderat kring hur jag anser en IKT-pedagog ska jobba och jag har även funderat på vilken roll denne ska ha. Självklart delar jag mina tankar öppet i sann Sharing is caring anda. >>>Ladda hem illustrationer<<< >>>Besök Handbok för IKT-pedagoger<<< Liknande inlägg Leave a Reply I Klockhuset... IKT i skolan, del 15: Organisera länkar, bilder, video mm som du hittar på nätet När du är aktiv på nätet, i sociala medier mm så märker du snart att du hittar massor med bra tips, länkar, bilder, filmklipp mm som du vill spara för att du någon gång i framtiden kommer att ha nytta av dem. När du senare vill hitta länken/bilden/filmklippet så minns du inte var det var du såg den. Var det en favorit i twitter eller favoritmarkerade du sidan i din webbläsare eller var det någon annanstans du såg länken/bilden/filmklippet? Nedan följer olika program och tjänster som kan hjälpa dig att organisera digitalt material som du vill kunna hitta tillbaka till. Padlet Gratistjänst. Pearltrees www.pearltrees.com/ Gratistjänst där du samlar och organiserar det du gillar på nätet i en struktur med pärlor som sammanbinds med varandra. Symbaloo www.symbaloo.com/ Visuell ”desktop”, d v s arbetsyta där du lägger in det du vill ha åtkomst till. SymbalooEDU www.symbalooedu.com/ EDU-versionen av Symbaloo Pinterest www.pinterest.com Kräver registrering.
Digital kompetens och lärande Emil Janssons Blogg itfroken | Min blogg om it i skolan. Dokumentation – att hitta en form som underlättar Jag har funderat mycket över och provat på olika vägar att dokumentera det jag ser när eleverna visar sina kunskaper. Många gånger har formen varit ett större problem än dokumentationen i sig för den har inte varit lätttillgänglig och smidig. Det blev extra synligt när det var dags att sätta betyg för första gången i år 6 för något år sedan. Jag hade noteringar på flera ställen och det var inte helt lätt att få en överblick över vilka kunskapskrav som var nådda. Under lektionerna sker det massor varje gång och det är klart att det noteras, men om jag inte har ett enkelt sätt att sätta det på pränt så har jag väldigt svårt att plocka fram all den informationen när det är dags för att skriva omdömen eller sätta betyg. Nu finns jag i en kommun som inte har ett så väl fungernade digitalt verktyg. Jag skriver noteringar om vilka teman vi har jobbat med och när i tiden det har skett. Sedan är det de dagliga noteringarna och avstämningar mitt i våra teman. Men hur ska man hinna det?
Webbtips och övningar i källkritik Vill du ha idéer och inspiration till källkritiska diskussioner i skolan? På den här sidan har Kolla källan samlat övningar, kurser, filmer, källkritiska exempel och annat material som du kan prova tillsammans med eleverna. Lärartips för källkritiskt arbete Många lärare och skolbibliotekarier vill dela med sig av sitt arbete med källkritik i klassrummet. Lärartips för källkritiskt arbete Checklista för källkritik Hjälp elever att vara källkritiska. Beställ checklistan för källkritik Beställ affischen om källkritik Checklista för sociala medier Hjälp dina elever att vara kritiska när de använder sociala medier. Beställ checklistan för sociala medier Beställ affischen om sociala medier Källkritik med reflexionsfrågor och lektionstips Statens medieråd har skapat Lär om medier (f d MIK-rummet) som är en interaktiv utbildning för lärare, elever och bibliotekarier. Källkritik - en utmaning Kurs i källkritik Webbstjärnan har utvecklat en grundkurs för dig som vill utveckla ditt källkritiska tänkande.
Medie- och informationskunnighet Statens medieråd deltar vid årets Framtidens lärande 2014-04-04 | Ämnen: Medie- och informationskunnighet På konferensen Framtidens lärande, som vänder sig till skolledare och skolutvecklare, gör Statens medieråd, UR och Svensk biblioteksförening en gemensam kraftsamling kring MIK. Statens medieråd deltar med två seminarier. Dags för MIK! 2014-03-13 | Ämnen: Medie- och informationskunnighet, Lärarmaterial, Safer Internet Day Statens medieråd har samlat ihop aktuellt material i en informativ och snygg A3-affisch för att sprida t.ex. i lärarrummet eller på biblioteket. MIK i klassrummet 2014-02-13 | Ämnen: Medie- och informationskunnighet, Lärarmaterial Nytt lektionsmaterial för högstadiet och gymnasiet Jag <3 internet – dina rättigheter och skyldigheter online är ett nytt elev- och lärarmaterial för högstadiet och gymnasiet. Föräldrar & MIK 2014-02-12 | Ämnen: Internet , Ungar & medier Hur kan man som förälder hantera och förhålla sig till barnens medieanvändning? Tips för att utöva källkritik
| En blogg av IKT-pedagogerna i Kalmarsunds Gymnasieförbund Så Använder Du Socrative Den här serien visar vad Socrative är, och hur du använder det. I korthet: Socrative är ett onlineverktyg för att låta ens elever svara på frågor – vanligtvis genom sina mobiltelefoner – och därigenom göra dem mer aktiva och få en snabb koll på deras kunskapsläge. Du hittar Socrative på socrative.com. Serien består av ett antal korta videor, 2–3 minuter långa: Så ser Socrative ut för eleverna Så ser det ut för läraren när man kör en quiz Så ser rapporter ut efter en quiz Så skapar du en quiz Så sätter du igång en quiz Lite blandade småtips Det finns också några övningsuppgifter inlagda. Klicka höger för att sätta igång!
Tagxedo - Word Cloud with Styles