background preloader

Veckans experiment

Veckans experiment

http://richardkristiansson.se/veckans%20experiment.html

Related:  no/soFysik

Trafikmärken Trafikmärken Du behöver:FärgpennorPdf:er på vägmärken (finns längst ner på sidan)Facit (finns längst ner på sidan) Vi har fått förfrågningar om material med trafikmärken. Vi har valt ut 15 stycken vanliga trafikmärken som du ofta ser i din närmiljö. Ett förslag kan vara att skriva ut färgläggnings-pdf:erna och häfta ihop dem till en liten bok och sedan gå ut på en promenad för att se om du kan hitta några av dem. Då kan se du vilken färg de olika skyltarna har. Vi gör musik - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS Arbetsområdet Vi bygger bilar är under omarbetning och anpassning till Lgr 11. Målgrupp: Årskurs 4-6 Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Vi bygger bilar.

MiniBladet Sydsvenskan Forskare har försökt återskapa Ötzis utseende. Så här såg han förmodligen ut. Ötzi är 5 300 år gammal. Nationellt resurscentrum för fysik Systematiska undersökningar Vad rullar fortast. Prova med bollar, kulor, burkar, flaskor. Rulla dem två och två så går det lätt att jämföra. Efter att ha provat olika kombinationer kan det vara lämpligt att börja med mer systematiska undersökningar. Välj bollar med olika färg, material, massa och storlek. Närläsning ger koll på kemin – Kol. Bra, då markerar ni ordet ”kol”. Vad är kol?

Varje sekund i fem års tid har NASA tagit en bild av solen. Resultatet är häp... Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? Leia och Björndjuren - en upptäcktsresa i rymden Leia och björndjuren – en upptäcktsresa i rymden består av: - Lärarhandledning med högläsningstext, lektionsförslag, tips och fakta. - Elevbok med fantasifulla teckningar, korta faktarutor och kontrollfrågor. Leia går i tvåan och älskar rymden. Hon får följa med tre björndjur (tardigrader) på ett äventyr bland planeterna i vårt solsystem. De besöker alla planeterna, träffar nyfikna robotar och kraschade rymdsonder.Materialet kan användas som ett komplement till rekommendationer i LGR 2011, i bland annat NO-ämnen och svenska. Läs materialet, ladda ner och skriv ut

Ämneskunskap i fysik-kemi Permanenta magneter Magneterna är kända åtminstone från garderobsdörrars och penalers låsmekanismer. På kylskåpsdörrar fäster man papper med knappliknande magneter. Den magnetiska växelverkan sträcker sig alldeles tydligt över ett avstånd: en magnet påverkar föremål som befinner sig en bit från magneten. En magnet växelverkar inte med alla föremål. Genom försök kommer man underfund med att t.ex. en kylskåpsmagnet fäster sig vid järn och stål. Planering: Världsreligionerna i åk 3 Här har jag gjort en åk 3-planering för ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kring världsreligionerna. Försöker få in så mycket som möjligt av språkutveckling i ämnet med läsfixare, VÖL, VENN och textkopplingar. En läsande klass-texterna från PULS SO-boken kommer väl till pass. Lektion 1: Världsreligioner VÖL-modell (vet, önskar veta) Film sli: Religionskunskap för barn Läsa lektion 46 ELK PULS SO-boken Skriva nyckelord på tavlan Återberätta VÖL (lärt oss) Lektion 2: Titta på LPP tillsammans.

teknikochnatur Beskrivning: En lekplats innehåller illustrationer av många av fysikens grunder, och fenomen som lutande plan, pendel, hävstång, friktion, rotation och acceleration kan upplevas med hela kroppen. Utrustning: En lekplats.

Related: