http://www.tekniskamuseet.se/1/2191.html
Related: RYMDEN • AstronomiKunskapsbanken, Stjärnor och planeter Stjärnor och planeter Vår målsättning och syftet med Kunskapsbanken är att tillhandahålla bra, användarvänligt studiematerial, för att öka förståelsen för delar av rymden, för användning i skolår F-9. att med hjälp av webbsajten Unga Fakta kunna överföra kunskapen och delar av materialet till konkreta klassrumsprojekt i grupp eller enskilt. att med hjälp av text, bild och utskriftsvänliga förslag på klassrumsprojekt, skapa en kreativ skolmiljö med ett upplevelsebaserat lärande som både är lärorikt, utvecklande och roligt. Sajten om Stjärnor och planeter kan användas på många olika sätt. Handledningarna under respektive knapp är endast förslag på hur man kan lägga upp delar av undervisningen. Vill man inte använda hela materialet går det självklart bra att endast nyttja delar av detsamma, t ex för vissa moment eller för ett fördjupningsarbete, eller kanske bara använda pysselsidorna som ett komplement till den traditionella undervisningen i klassrummet.
Rymdrummet Det här området handlar om hur några förskollärare har inrett ett ”rymdrum” och låtit barnen styra på vilket sätt de vill använda rummet. Rymdrummet har sin utgångspunkt i teknik och experiment och i filmen reflekterar förskollärarna kring varför de valde att göra som de gjorde och hur rymdrummet fallit ut bland barnen på denna förskola. Till höger hittar du också filmer från Svenska Rymdstyrelsen. Att diskutera Föreningen Rymdforum - Frågelådan Sitemap | Skriv ut Sök bland frågor och svar. Skriv in ett eller flera nyckelord! © Copyright Rymdforum Sverige Rymden, människan och satelliter Runt jorden snurrar satelliter och fotograferar miljökatastrofer och klimatförändringar. Rymdforskningen har lett till att vi vanliga människor har fått ta del av den nya tekniken som ofta blir spin-off effekter av rymdindustrin. Några exempel från rymdforskningen är GPS, Gortex-material i kläder och hand-dammsugaren.
Gnomens guide till fysiken: Friktion I trollkarlens stora hus vandrar gnomen omkring och söker svar på vad friktion är. Trollkarlen visar prov på magisk friktion medan astronauten i rymden visar hur friktionen där är väldigt låg. I sportprogrammet Fysiksport testas vilken puck som glider bäst innan forskaren tillslut ger sitt raka svar på frågan. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Rymdlåtar: Jag håller mig mest på jorden Skulle du vilja åka ut i rymden? Nej tack, jag tror jag stannar kvar! Catti "Miss Universum" Brandelius sjunger låten Jag håller mig mest på jorden av Anders Bennysson. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum.
Stjärnor och planeter (LättLäst) Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Marie Rådbo - astronom Intressanta astronomiska länkar Komet Hale-Bopp Planeterna Främmande planetsystem Sonder och satelliter Hubble Space Telescope Utforskningen av Mars Cassini-Huygens vid Saturnus International Space Station, ISS Keplerteleskopet Satelliter på himlen Undervisning Nationellt resurscentrum i fysik Hands-on Universe Amazing Space NASA Education Blandat Astronomins historia Nasas hemsida ESA:s hemsida ESO SETI, sökande efter utomjordiskt liv Dagens astronomiska bild Onsalas Rymdobservatorium Föreningen Svenska Astronomiska Sällskapet Chalmers Aerospace Club, en studentförening Bad astronomy Astrobiologi Nordiskt nätverk i astrobiologi Rymdkanalen Tidskrifter Populär astronomi Astronomy Sky and telescope
Populär Astronomi - » Rosetta-äventyrets höjdpunkt: nu landar vi på kometen! Det var landaren Philae tog Rosettas spektakulära självporträtt med kometen i bakgrunden. (Bild: ESA/Rosetta/Philae/CIVA) Tänk att få åka med på en komet! Att uppleva på plats när den värms upp av solen och skapar, ur gammalt grus och is, en mäktig svans som sträcker sig miljontals kilometer i rymden. Tänk att få stå där och titta ut. Planeterna i vårt solsystem Det finns åtta planeter i vårt solsystem: Merkurius, Venus, Tellus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Planeterna kretsar runt solen som är den stjärna som ligger närmast oss. Tidigare räknades också Pluto som planet, men från och med 24 augusti 2006 har Pluto i stället räknats som en dvärgplanet. Andra dvärgplaneter i vårt solsystem är Ceres, Eris, Haumea och Makemake. Planeterna i vårt solsystem. planeter och månen (solsystemet)