http://www.activityvillage.co.uk/learn-to-draw-animals
Related: Bildförslag • Bild • Bild • pyssel • arts visuelsLucka 4: Pappersstjärna Här är en pappersstjärna som jag testat göra efter en beskrivning i tidningen 101 nya idéer. Det som behövs är tjockt papper, lim och skärkniv/sax. 1. Skär ut 12 stycken remsor i styvt papper. Remsorna ska vara 2×32 cm. Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Hans verk kan vara en utgångspunkt för arbetet. Själva "skulpterandet" - att skapa och få fram olika uttryck kan vara ett annat. Gör man foliegubbar som en bilduppgift i en klass kan gubbarna var utgångspunkt för vidare diskussioner runt uttryck - Är gubben arg, eller har han just vunnit ett maratonlopp?
Zentanglade landskap med klass 4 Under året har jag arbetat lite med zentangle med de fyror jag undervisar i bild. När jag såg det här tipset blev jag sugen på att göra något liknande med min klass. Jag hade själv gjort tre bilder som jag visade och som de kunde ha som inspiration till mönster. Vi hade också en samling med mönster som vi arbetat med innan. Kompisarmband på cirkel Jag fick ett tips om ett sätt att göra kompisarmband, som jag inte sett förut. Beskrivningen var på engelska och finns här. När man gör kompisarmbanden (eller snodden, som man ju kan använda till vad man vill...) använder man en cirkel av kartong. Rita upp en cirkel som är ca 10 cm i diameter på en bit kartong. Klipp ut cirkeln och klipp 8 hack runt om. För att få dem jämt kan man först klippa två hack mitt emot varandra, vrida cirkeln ett kvarts varv och klippa två hack mot varandra och till sist klippa hack mitt emellan hacken du redan gjort.
Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck. bilduppgifter Det här projektet var väldigt uppskattat av mina elever i åk 6. Vi kombinerade bild och teknik några veckor, då de båda ämnena tangerar varandra på flera punkter. Uppgiften var att göra en figur med någon rörlig del. Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Nedan ger jag exempel på uppgifter som skulle kunna passa till de olika delarna i det centrala innehållet. Det är svårt att göra uppdelningen 1-3/4-6 då många uppgifter går att anpassa till åldrarna. Samtidigt som jag gjorde sammanställningen här, insåg jag att det fanns en utmaning för mig att fylla i de luckor som uppdagades.
» Så här gör du papier maché – 101 idéer Följ våra enkla instruktioner och gör fina papier machéfigurer av tapetklister och papper. Av Anna Forslund Med tapetklister, gamla tidningar och en portion fantasi kan man skapa söta fantasidjur, skålar och väggprydnader som håller att användas. 20:e december Gör så här: Högerklicka på mallen här och välja Spara bild som.... eller Spara mål som... Spara ner den till din dator och skriv ut den. (Den blir dubbelt så stor som på den här bilden.) Video som förklara konstens grunder Här kommer en av de bästa animationer som förklarar Konstens grunder på ett enkelt sätt för eleverna. Ett utdrag från Tummen upp i bild ett bedömningstöd Tänk påDet är du som lärare som väljer vilka tekniker dina elever ska få färdigheteri. ”Listan över tekniker som är möjliga att använda i bildundervisningen kangöras mycket lång. Kursplanen anger teckning, måleri, modellering och konstruktionsom centralt innehåll i årskurserna 1–3 och teckning, måleri, tryckoch tredimensionellt arbete i årskurserna 4–6. Genomgående för många metoderoch tekniker är att de kan förekomma i alla årskurser.
Vinterträd – ett försök att locka fram vintern I dag på bildlektionen gjorde vi vinterträd. Jag hade plockat fram vad eleverna behövde för att klara uppgiften och satt det på vår ”serveringsvagn”. Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningaratt utveckla sin förmåga att: • skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material, I årskurs 4–6Bildframställning • Teckning, måleri, tryck • Återanvändning av bilder i eget bildskapande, till exempel i collage.Redskap för bildframställning • Olika element som bygger upp och skapar rumslighet i bilder, till exempel linjer och färg och hur dessa kan användas i bildskapande arbete. • Verktyg för teckning, måleri, trycktekniker, och hur dessa benämns. • Plana material och hur dessa kan användas i olika bildarbeten. Kunskapskrav för betyget C i slutet av årskurs 6
Smarta citat – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Dessa citat är underbara och gjorda för att färgläggas. Men de kan också bli en rolig uppgift i skolan, till exempel vid läsårets start. Förslag på arbetsgång: Låt eleverna välja ett citat som de tycker om. Skriv ut några som du har valt eller låt eleverna gå in på hemsidan och välja själva.Säg att citaten ska hängas upp och att eleverna därför ska färglägga dem det finaste de kan (visa gärna en matris för att konkretisera olika kvalitativa nivåer).Om eleverna har fått välja citat fritt är det viktigt att gå runt medan de färglägger och stämma av att de verkligen har förstått innebörden av citatet. Har du däremot valt ut ett antal så kan ni prata om citaten i helklass innan själva övningen.När eleverna sedan är klara får de skriva en kort text och (1) förklara vad citatet betyder/ge exempel samt (2) motivera varför de valde just det citatet.Om ni vill kan ni gå igenom användbara ord och fraser innan eleverna skriver.
Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen.