background preloader

En webbplats om studieteknik från UR

En webbplats om studieteknik från UR
Du måste öva för att bli bra För att bli bra på något måste du träna, träna – och träna lite till. Det kommer att ge dig mer kunskaper och bättre självförtroende eftersom det känns bra att lära sig saker som du inte kunde förut. Så utmana dig sjä... Ta hjälp av varandra Att plugga tillsammans med andra är oslagbart för inlärningen. Fyra knep för att plugga matte Tycker du att det är svårt med matematiken?

http://bloggar.ur.se/orkaplugga/

Related:  Flera ämnenSamhällskunskap, allmäntSvenska

Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här. Alla verktyg är gratis men vill du ha flera finesser och bättre lagringskapacitet har de flesta även en betalversion. SAM01b Viktigt: Glöm inte att bokmärka denna wiki för att lätt ha den tillgänglig. Välkomna!¶ Studiebanken I kapitel 1 i boken arbetar du med att bokstavera, skriva frågor, strukturera texter, att vara motiverad, formulera mål och ha ordning och reda när du studerar. Om du vill arbeta mer med detta går du till följande avsnitt i Studiebanken: A.

Klassrumsregler Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Hej då ”lydnadskultur” och välkommen ”eget ansvar” för att eleverna ska utveckla sitt bästa jag. Vill du skriva ut dem eller dela?

Papunets spelsidor Pussel 2 Ritprogram Grottorna vid Dimmornas flod Att ta hand om en hund Samhällskunskap 1b - Andreas sida Här hittar du kursplan och betygskriterier för kursen Hej vad kul det skall bli att starta ny kurs med er. Jag heter Andreas och mig når ni på mail andreas.eriksson@arlandagymnasiet.se Här nedan kommer ni finna uppgifter mm. som vi har under kursen. Hoppas på en bra kurs tillsammans. Skrivarskola Publicerad: 10 december 2018 Medie- och informationskunnighet – MIK – är centrala frågor i Skolverkets styrdokument och avgörande för vår förmåga och möjlighet att orientera oss i en komplex och föränderlig omvärld. Förståelse för och kunskap om det journalistiska uppdraget och arbetssättet är därför av stor betydelse i undervisningen för våra barn och ungdomar. Genom att låta eleverna själva arbeta med journalistiskt skrivande som ett led i undervisningen, ges de möjligheten att utveckla förmågor att förstå, värdera och tolka nyheter och information. Mediekompass Skrivarskola syftar till att underlätta för lärare som vill använda sig av det journalistiska arbetet som metod i sin undervisning. Att skriva journalistiska texter lämpar sig såväl inom ramen för språkundervisningen, som ämnesövergripande där textens innehåll formas av kursmomentens innehåll.

Sämst skolresultat för storsurfare Elever som använder internet extremt mycket har de sämsta resultaten i läsförståelse och matematik, visar Skolverkets analys av den senaste Pisa-undersökningen. Samtidigt visar statistiken att Sverige har den högsta andelen extrema internetanvändare i OECD. I genomsnitt tillbringar svenska elever 39 minuter per dag av skoltiden på nätet. Men en andel om sex procent är online hela fyra timmar, eller ännu mer, per skoldag. I OECD-länderna som helhet är andelen storsurfare hälften så stor, 3,1 procent. IKT i Skolan, del 28: Appar till Chrome Googles webbläsare Chrome används av fler och fler. Jag tror att många skolor kommer att köpa Chromebooks till sina elever de närmaste åren, vilket kommer att öka användningen av Chrome som webbläsare än mer. En sak som många inte tänker på är att det går att ladda ner appar från Chrome web store. I del 28 av serien tips på IKT i skolan tittar jag på appar som kan vara användbara. Gå till Chrome web Store och i sökrutan uppe till vänster skriver du in namnet på den app du vill söka efter/ladda ner. 3D Tin 3d-modellering i din webbläsare

Samhällskunskap Men vad är egentligen ett samhälle? Ordet "samhälle" förklaras ofta som en grupp individer som lever tillsammans på ett organiserat sätt. En annan vanligt förekommande definition är att ett samhälle utgörs av ”ett system av ömsesidigt beroende relationer som binder ihop individerna med varandra” och där alla ”lever på ett visst område, lyder under ett gemensamt system avseende den politiska makten och är medvetna om att de har en gemensam identitet som skiljer dem från andra grupper”. (Giddens) Det finns samhällen som endast består av mindre grupperingar människor, men det finns också samhällen med miljontals människor. Ett samhälle kan därför vara allt från en liten ort, till ett stort land med hundratals miljoner invånare. Men "samhället" kan också avse människorna i en viss åldersgrupp eller grupp som utmärker sig genom att leva på ett visst sätt.

Litteraturhistoria .Litteraturhistoria handlar om... hur människans sätt att förstå och beskriva verkligheten växlar hur genrer och litterära grepp uppstår och utvecklas hur olika stilgrepp formar och skapar förutsättningar för skapande om de villkor under vilka utvecklingen sker – hur författarna levde och hur människan och samhället skildras Litteraturhistoria är TEXTER Det är bara en bråkdel av all litteratur som hamnar i den västerländska litterära kanon (kaaaanon). Kanon betyder: urval och bevarande av betydelsefulla texter som ska förmedlas till kommande generationer. Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Han skapar en oas på taket med Pinterest

Related: