Fängslad! Nobelpriskampen 2006 Kan folk bete sig hur som helst under krig? Nej, som tur är finns speciella lagar som rör mänskliga rättigheter under krig. Lagarna finns samlade i en mängd artiklar under de så kallade Genèvekonventionerna. 22 Appar för att öva engelska! – IKTsidan Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt.
Bästa sidorna för att skapa egna digitala böcker Här kan du skapa egna böcker My ebook maker Här kan du skapa dina egna e-böcker med text och bilder. Veckans vidareläsning – Vecka 2 – Pedagog Trelleborg Även denna vecka dyker Veckans vidareläsning upp, en bloggserie där vi kommer samla artiklar, länkar och reportage som sparats i datorns olika flöden och som kanske kan vara intressanta för er också. Inspiration för värdeskapande lärande Webbplatsen Värdeskapande lärande samlar pedagogiska tankar från pedagoger, lärare och processledare i Sundsvalls kommun med särskilt uppdrag att driva utvecklingsarbete genom värdeskapande lärande. Utbildningsinsatser genom värdeskapande lärande i Sundsvalls kommunkoncern består av värdeskapande lärande som kompetensutveckling och som pedagogik. Webbplatsen innehåller bland annat goda exempel och tips på provlektionsupplägg. Ta dig till webbplatsen här.
Interaktiv samhällskunskap med Padlet - Mikael Bruér Förra veckan skrev jag om mitt besök på BETT-mässan och ett studiebesök på en engelsk skola, som inspirerade mig till ett lektionsupplägg med hjälp av appen Padlet. Att låta Padlet vara en del av undervisningen går att göra på många sätt och jag har försökt ta detta vidare för att bygga in mer interaktivitet i mitt klassrum och i mitt sätt att undervisa. Inom ramen för ämnet samhällskunskap ska eleverna träna på att “analysera samhällsstrukturer med hjälp av samhällsvetenskapliga begrepp och modeller”. I åttan jobbar vi med området ”Så styrs Sverige” som utgår från det centrala innehållet om “Sveriges politiska system med Europeiska unionen, riksdag, regering, landsting och kommuner”. En del av detta arbetsområde är att arbeta med olika former av regeringar, vad skillnaderna mellan koalitionsregeringar, enpartiregeringar, majoritetsregeringar och minoritetsregeringar är och och hur regeringsbildning går till.
Minecraft i Egypten — Barn Res genom tiden till det gamla Egypten! Kung Farao har många spännande uppdrag och vill gärna ha din hjälp. Du kan också gå på egen upptäcksfärd i Egypten och hitta på saker själv. Du behöver ha Minecraft på din dator för att spela, läs mer om Minecraft här. Egyptenvärldarna är kartor som du laddar ner för att spela. Bästa digitala adventskalendrarna 2014 Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! En del lekar, pyssel, tävlingar och sånger blir det, lite knep och knåp - och ibland recept på något gott som du kan laga eller baka!" Prima Julkalender 2014
Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Lärarnas fem favoritappar: Så höjer de undervisningen I varje nummer av tidningen Skolvärlden delar lärare med sig av sina bästa app-tips till andra lärare under segmentet ”månadens app”. Skolvärlden har satt ihop en lista med lärarnas tips från vårerminen 2019. Här är fem appar som fem lärare använder till vardags i klassrummet för att höja undervisningen: 1. LegiLexi
Kooperativt Lärande Strategi : Lär-par – träna samarbete och sociala färdigheter, skapa ett gott klassrumsklimat och utveckla kunskaper! Människan är en social varelse; lärande och utveckling sker i mötet mellan människor. Men hur kan detta tränas på ett strukturerat sätt? Vilka verktyg kan vi i skolan använda för att utveckla elevernas förmåga till socialt samspel så att vinsten med samarbete maximeras? Möt metoden: Lär-par! Internationellt kallas metoden Collaborative Pairs eller Pair Learning och återfinns i Palinscar & Browns forskning kring reciprok undervisning.