background preloader

Läsfixare-bokmärke.pdf

Läsfixare-bokmärke.pdf

https://docs.google.com/file/d/0B2iHyVm2w75IVGZHMm5qc3VCVmc/edit

Related:  Bild

Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Cowboyen hjälper elever att förstå vad de läser – Du tappar alla ämnen om du inte förstår text. Precis som man lär sig hur man räknar i matten måste man få lära sig hur man tänker kring text. Det säger Malin Gonzalez, som jobbar som mellanstadielärare på Sätraskolan i Stockholm. För några år sedan började hon och några kollegor arbeta med lässtrategier för att lära eleverna läsa. Pyssel: Vika bokstäver av papper – beskrivning på hela alfabetet Till sonens födelsedag förra veckan vek jag hans namn av papper. Så himla kul och effektfullt. Maria, aka Husligheter, hintade lite snyggt om att det skulle vara en bra idé att göra hela alfabetet med beskrivning. Älskar utmaningar så det sattes i gång att testa och vika. Längst ned i detta inlägg finns klipp- och vikbeskrivningar att skriva ut.

En Läsande Klass Vi har fått den stora förmånen att få dela med oss av vår strukturerade forskningsbaserade undervisning i läsförståelsestrategier i form av en handledningsbok i projektet En läsande klass. Boken kommer att ges ut i april 2014. Vår undervisning bygger på en modell där man undervisar i de lässtrategier som man har sett att goda läsare använder sig av. Här får du träffa våra Läsfixare; Touras kloka ord om vårt projekt "En läsande klass" ”Åsas teckningskurs” Varje bildlektion i åk 3. 4 och 5 börjar jag med 5 min teckningskurs. Eleverna får varsitt papper med olika mönster på som de ska rita av. Allt för att träna upp sin förmåga att iaktta och måla av. Varje mönster ska ritas av tre gånger. Det ska gå snabbt så att de inte blir alltför låsta vid att det ska bli perfekt.

Konstens grunder nr 1 – LINJER september-15 Under några veckor i september kommer vi att arbete med LINJER. I dag har vi sett på två filmer om olika linjer och lärt oss att linjer kan se olika ut och användas på olika sätt. Allt är uppbyggt av linjer. SO I pizzakartonger har eleverna gjort skalenliga modeller av de Nordiska länderna med fakta till. Här Norge i trolldeg. Den här modellen har tillverkats av elever i Rälsen Viby åk 4-5 tillsammans med pedagogerna Therese och Jessica. Så fina! NO Min lärarvän Päivi har gjort dessa fantastiska björkar med sina elever i Finland. Så fina!A3 papper, penslar, svamp och vattenfärg. Under "Grej of the day" handlade det om maskrosen.

Höst Lönnlövsrävar med björklövsnosar & öron. Igelkottar av trolldeg med kastanjeskal som rygg och pärlor till ögon. Fick bo i lådor av lönnlöv. Plocka svamp och lägg på svart papper i en låda. Låt vara några dagar och upptäck både sporer & smådjur. Kombinera ordspråk och bild Mina åttor håller just nu på med ett omfattande skrivarbete där de skriver olika typer av texter som på något sätt anknyter till identitet. De ska även skapa en framsida till sina texter. Ett omslag som berättar något om vem de är, vill vara eller kommer att bli. Konstens grunder NR 5 – NYANSER, v.11 -16 Nu har vi kommit fram till den femte delen av Konstens grunder. Den som handlar om NYANSER-VALÖR-MONOKROM Wikipedian: Ordet nyans är en svag skiftning i färg, känsla och mening: 1. Närliggande varianter av färger kallas olika nyanser.

Åk 3 ritar vårblommor v.18 -14 I dag har eleverna i åk 3 fått måla vårblommor. Jag ritar lite i taget på tavlan och de ritar av på sina papper. Vi har använt oss av A4 storleken i dag. Bildanalys åk 5 ht-15 Workshop (Builders #1), 1972 Då vi har jobbat med ”Konstens grunder -Färger” passar det bra med en målning som innehåller starka primärfärger till den sista bildanalysen för terminen. Tänk på att: ”Med innehåll avses främst vad bilder visar fram genom olika konkreta element, till exempel linjer, ytor, föremål, tecken och symboler. Med uttryck avses främst det som kan tolkas i bilder, det vill säga hur olika innehåll i bilder samspelar för att signalera något visst.

Related: