snicksnacksnoken.se Det finns massor man kan göra för att stötta barns språkutveckling! Här har vi samlat våra bästa länktips med råd och material: Lekdatabasen innehåller tips på massa språklekar från Folkhälsan Arbetsmaterial- Nypon Nypon förlag vill öka möjligheterna att använda lättläst skönlitteratur i undervisningen. Det gör vi genom att komplettera alla våra böcker med arbetsmaterial. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna. Elevmaterialen till de nyare svenska böckerna är utformade på lite annorlunda sätt. De består av skrivbara pdf:er. De fungerar både i dator, i surfplatta och i SmartPhones.
Arbeta med talet 10 och tiokompisar i matematiken Här kommer blandade pinterest-tips för hur man kan jobba med talet 10 och tiokompisarna i matematiken! 7-9 | Skolprylar.se - Gratis läromedel på Internet Ett gäng glada IT-entusiaster i Falköpings kommun har startat denna tjänst som är helt gratis att använda. Sidan innehåller massor av små filmklipp med genomgångar och förklaringar i olika ämnen. Lärare i hela Sverige har bidragit genom att spela in delar av sina lektioner och skänka upphovsrätten till Teacher on Demand-projektet. Om du är lärare och har elever som behöver en extra förklaring, så kan du ge dem en länk hit.
Återkoppling som för lärandet framåt och 6 tankar till dig som vill arbeta medvetet med återkoppling i undervisningen. ”När elever söker, eller åtminstone är öppna för, återkoppling från eleverna om vad eleverna vet, vad det förstår , vad de gör för misstag, när de missuppfattar, när de inte är engagerade – då kan undervisning och inlärning synkroniseras och bli effektiva” (Hattie, 2009) Nyckelstrategi 3 handlar om feedback/återkoppling som för lärandet framåt. Studier visar att mycket av den feedback eleverna får i skolan leder inte till ett ökat lärande. En lärare som medvetet arbetar med återkoppling drar nytta av varje situation – minut för minut, dag för dag – för att kunna ge eleverna relevant återkoppling.
Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Lärmodul- faktatexter I grundskolans kursplan Lgr 11 skriver om lässtrategier men ger inga konkreta exempel på hur begreppet lässtrategier ska förstås eller läras ut. För årskurs 1 – 3 är kunskapskravet för godtagbara kunskaper i svenska i slutet av årskurs 3 att:”Eleven kan läsa bekanta och elevnära texter med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerande sätt. Genom att kommentera och återge några för eleven viktiga delar av innehållet på ett enkelt sätt visar eleven grundläggande läsförståelse.
Tyras fantastiska resa "Tyra är 10 år och har ingen att leka med. Hon har precis flyttat till ett nytt hus som ligger bredvid en sjö. Ibland går hon ner och badar i sin ensamhet. Hjälpmedelsboken Grundskola - Gymnasium Läsarröster: "Denna bok förmedlar att hjälpmedel i första hand handlar om goda relationer, bemötande, kunskap, positiva attityder och anpassningar av miljön. Inspirerande läsning som ger hoppfullhet om vad som lönar sig i den inkluderande lärandemiljön. Detta är vad vi i skolan efterfrågat, det är en bok som efter att vi slukat den kommer att finnas i varje pedagogs verktygslåda och användas som uppslagsbok. Istället för information om att... så får vi här svar på frågan Hur? Ur ett imponerande kontaktnät har Gunilla Gerland, med omsorg, valt de personer som här delar med sig av sina erfarenheter från olika pedagogiska och tekniska lösningar.